16 Φεβ 2013

Μανώλης Γεωργούλης (Αστροφυσικός) :Ο μετεωρίτης θα μπορούσε να είχε πέσει στην Ελλάδα...VIDEO...

 
Aν κτυπούσε σε κατοικημένη πόλη θα την κατέστρεφε ολόκληρη και θα σκότωνε κάθε ζωντανό οργανισμό, καθώς υπολογιζόταν η ισχύς πρόσκρουσης σε 300 Kt.H ρωσική στρατηγική αεράμυνα για πρώτη φορά στην ιστορία του ανθρώπου πέτυχε απ'ευθείας πλήγμα σε ένα τεράστιο τμήμα του αστεροειδούς πρν πλήξει τις πόλεις της Σιβηρίας (ακούγεται ότι μπορεί να έπεφτε και στα περίχωρα της αχανούς Μόσχας) αναφέρουν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Russia Today.

Το τμήμα αυτό επλήγη από προηγμένο ρωσικό αντιβαλλιστικό σύστημα, πριν ακόμα εισέλθει στην ατμόσφαιρα και πρέπει να είναι ένα από τα νέα συστήματα που έχουν εγκαταστήσει οι Ρώσοι το τελευταίο έτος γύρω από την Μόσχα.
Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης στρατηγικής αεράμυνας της Ρωσίας μετά το πλήγμα "Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Aν κτυπούσε σε κατοικημένη πόλη θα την κατέστρεφε ολόκληρη και θα σκότωνε κάθε ζωντανό οργανισμό, καθώς υπολογιζόταν η ισχύς πρόσκρουσης σε 300 Kt.

Ιδού και τα βίντεο με το απ'ευθείας πλήγμα του ρωσικού βλήματος.
Αποκάλυψη-σοκ του αστροφυσικού και μέλους της Ακαδημίας Αθηνών Μανώλη Γεωργούλη

Κι όμως, ο μετεωρίτης, που έπεσε στη Ρωσία και έχει τραυματίσει πάνω από 500 άτομα, θα μπορούσε να είχε πέσει στην Ελλάδα!

Την αποκάλυψη αυτή κάνει ο αστροφυσικός και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Μανώλης Γεωργούλης, ενώ το περιστατικό έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα.«Δεν μπορούμε να πούμε ότι το φαινόμενο έχει περάσει. Μπορεί να συνεχιστεί σε περιοχές όχι εύκολα παρατηρήσιμες. Είμαστε τυχεροί στην περίπτωση αυτή, καθώς ο μετεωρίτης θα μπορούσε να έχει πέσει και στην Ελλάδα, επειδή - όταν μιλάμε για τέτοια φαινόμενα - αποστάσεις, όπως αυτή της χώρας μας με τη Ρωσία - είναι μικρές», τονίζει στο news.gr ο αστροφυσικός.

Δεν αποκλείει, μάλιστα, το ενδεχόμενο ορισμένα από τα θραύσματα να έχουν πέσει και σε θαλάσσιες περιοχές κοντά στη χώρα μας, κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό, καθώς δεν είναι παρατηρήσιμο φαινόμενο. Ένα φαινόμενο, το οποίο προκάλεσε διχογνωμία από διάφορες πλευρές της επιστημονικής κοινότητας, σε ό, τι αφορά το συσχετισμό και την ακριβή ώρα εμφάνισής του.Μεγαλύτεροι από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα είναι οι μετεωρίτες, οι οποίοι έφτασαν, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην περιοχή της κεντρικής Ρωσίας, σύμφωνα με τον κύριο Γεωργούλη.

 Όπως αναφέρει, το φαινόμενο σχετίζεται με τον αστεροειδή, ο οποίος πέρασε με ταχύτητα 29.000 χιλιομέτρων από τη γη, το πρωί της Παρασκευής, στις 09.25.Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, το μέγεθος των θραυσμάτων είναι τέτοιο, που δεν διαλύθηκε κατά την είσοδο και ανάφλεξή του στην ατμόσφαιρα της Γης. «Κινούνται σε ένα περιβάλλον μικρότερης πυκνότητας και ξαφνικά εισέρχονται σε περιβάλλον μεγαλύτερης πυκνότητας – την ατμόσφαιρα - , όπου συναντούν ένα “τείχος”, αναφλέγονται και διαλύονται».

Αντίθετη άποψη σχετικά με τον αστεροειδή έχει ο αστροφυσικός και διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, καθώς - όπως λέει - ένας νέος αστεροειδής, ο οποίος δεν έχει σχέση με το φαινόμενο της πτώσης των μετεωριτών στη Ρωσία, θα περάσει το βράδυ της Παρασκευής κοντά στη Γη – γύρω στις 21.00 – και θα είναι ορατός από την Αυστραλία.

«Κάθε μέρα που περνάει, 100 τόνοι τέτοιων αντικειμένων πέφτουν στη Γη, αλλά δεν γίνονται αντιληπτοί. Το συγκεκριμένο φαινόμενο έγινε αντιληπτό, γιατί έπεσε σε κατοικημένη περιοχή», επισημαίνει. Όπως υποστηρίζει ο κύριος Σιμόπουλος, «ο αστεροειδής - που απόψε θα είναι ορατός από τη Γη - έχει μέγεθος μίας πολυκατοικίας δεκατριών ορόφων».

«Η ταχύτητα των θραυσμάτων ξεπερνάει τα 100.000 χιλιόμετρα την ώρα, από τη στιγμή που εισχώρησε στη γήινη ατμόσφαιρα, ενώ η σύγκρουση με τα ανώτερα σώματα της ατμόσφαιρας είναι τέτοια, ώστε η έκρηξη να το διασπείρει σε μεγάλα κομμάτια σε όλη τη γύρω περιοχή», προσθέτει.



Πηγή : http://trelogiannis.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...