Ο μαγνητίτης που σχηματίσθηκε πριν 150-200 εκατομμύρια χρόνια, στο βυθό ενός ωκεάνιου τμήματος της θάλασσας της Τηθύος, χαρίζει απλόχερα στις ρίζες του σερφιώτικου αμπελιού όλα τα εκλεκτά συστατικά που γεμίζουν άρωμα και πλούσια γεύση τον περίφημο σερφιώτικο οίνο.
Η ελκυστική, βραχώδης Σέριφος, στο παρελθόν, είχε τρυφερά, γλυκά κρεμμύδια, τροφαντές πέρδικες και λογής-λογής σιτηρά. Το διάφανο, μεθυστικό κρασί της Σερίφου τέρπει, μέχρι σήμερα, τον ουρανίσκο και μερικές σταγόνες του δίνουν ιδιαίτερη επίγευση στις χοιρινές λούζες, λουκάνικα και σύγλινα. καρυκευμένα επίσης με μπαχαρικά.
Από τα παλιά έρχονται και το γλυκό κουταλιού από αρωματικό ξινούτσικο αγριοβύσσινο, η αγιοβασιλιάτικη ρεβιθάδα με σταφίδες από την τοπική ποικιλία πλατύραχο ,τουρλού ,μαραθοτηγανίτες και η, πηγμένη με πηθιά, μυζήθρα του μπακιρένιου γανωμένου χαρανιού.
Πηγή : http://www.aegeancuisine.gr/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου