1 Απρ 2014

Να αποφασίζουν τα δημοτικά συμβούλια για τρέχοντα θέματα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου, ζητεί ο Γ.Δεκαβάλλας

Δημοσίευση: 31.03.2014, 20:26

Τη δυνατότητα να αποφασίζουν τα δημοτικά συμβούλια για τρέχοντα θέματα επ’ ωφελεία των δήμων και των δημοτών μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, ζητεί από τον υπουργό Εσωτερικών, ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου...
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:   

«Σύμφωνα με την παράγραφο 5, του άρθρου 65 του Ν. 3852/2010 (ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και με τίτλο: ‘’αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου’’ ορίζεται ότι ένα μήνα πριν από τη διενέργεια των εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει μόνο για θέματα που αναφέρονται σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης.

Με δεδομένο ότι οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Μαΐου και η εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου και η συγκρότηση των συμβουλίων και επιτροπών των δήμων θα ολοκληρωθούν τουλάχιστον μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, αυτό σημαίνει ότι ο δήμος δεν θα μπορεί ουσιαστικά να λειτουργήσει για διάστημα πλέον των 5 μηνών.

Το χρονικό αυτό διάστημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι δήμοι υλοποιούν σημαντικά έργα στην τρέχουσα περίοδο, καθώς επίσης θα πρέπει να αναπτύξουν εκτός των άλλων σημαντικές δράσεις ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου.  Είναι κατανοητό ότι τα σημερινά δημοτικά συμβούλια δεν μπορούν να δεσμεύσουν τα νέα δημοτικά συμβούλια , αλλά είναι αδιανόητο να μην μπορούν στην ουσία να λειτουργήσουν και να αποφασίζουν για τρέχοντα θέματα, επ΄ ωφελεία τόσο των δήμων, όσο βεβαίως και των δημοτών.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστεί το θέμα αυτό άμεσα και επιτακτικά, διότι έχουν μείνει λίγες ημέρες μέχρι την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Σε διαφορετική περίπτωση μη επίλυσης του προβλήματος οι δήμοι μας θα οδηγηθούν στην απραξία με σημαντικότατες οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.»
Πηγή : http://www.naxos-news.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...