16 Ιαν 2015

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ"....


.Όσοι ζούμε σε μικρές κουκκίδες του παγκόσμιου χάρτη, στους τόπους μας, στην καλύτερη περίπτωση επικοινωνούμε μεταξύ μας και με τον κόσμο γύρω καθώς μοιραζόμαστε την άδολη χαρά της απόλαυσης ενός καλομαγειρεμένου πιάτου από την κοινή κατσαρόλα, των Κυκλάδων ίσως, του Αιγαίου, της Ελλάδας.Χωρά το ελληνικό πιάτο στο ελληνικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα; Η αλλαγή στο τοπίο συμπαρασύρει τη χλωρίδα και την πανίδα. Μαζί τους αλλάζει και η κουζίνα.

Τι έχει συμβεί από χτες μέχρι σήμερα; Πού βρισκόμαστε και ποια είναι η πορεία; Ποιο είναι το βαπόρι και ποιο το φορτίο; Ποια η ψυχή και ποια η ύλη; Κι αν σήμερα ακόμα, την ύλη μπορούμε να τη βρούμε στον μανάβη, στον φούρναρη, στο τυροκομείο και στη βάρκα του ψαρά, την ψυχή πρέπει να την ξετρυπώσουμε.

Η Χώρα είναι η καρδιά της ΣΕΡΙΦΟΥ και το καφέ - ΡΑΚΑΔΙΚΟ "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟΣ" ήταν  η καρδιά της Χώρας!
Στον "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ" χτυπούσε ο σφυγμός της απόκρημνης καστροπολιτείας του νησιού μεσημέρι και βράδυ, συγκεντρώνοντας στους άνετους χώρους του  ντόπιους και  τούς ξένους.

Αυτά που έκαναν τον "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ" ένα αξέχαστο εστιατόριο είναι η ζέστη φιλοξενία του Γιώργου ο όποιος επιμελήθηκε  τον τρόπο παρασκευής και παρουσίασης των παραδοσιακών εδεσμάτων αλλά και η σούμα (ρακή) και το ρακόμελο μαζί με τους μοσχοβολιστούς μεζέδες .

Στον "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ", ο οποίος σχεδόν επι 15 χρόνια τώρα έδειξε τον σεβασμό του στην παράδοση και στους επισκέπτες του, πρόσφερε  τον υπέροχο συνδυασμό της σπιτικής φροντίδας, της υψηλής ποιότητας και των εξαιρετικών γεύσεων, που σημαίνει  μοναδικά πατροπαράδοτα εδέσματα όπως τα κρίταμα και την κάπαρη, το άνθος αλατιού από τα βράχια του νησιού, τυριά και νόστιμες συνταγές από την Σέριφο και τα γύρω νησιά.
Η διασκέδαση στον "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ" δεν τελειώνε όμως εκεί:
Στον χώρο του μπαρ καθώς και στην αυλή, το ηλιοβασίλεμα μπορούσαμε  να απολαύσουμε υπέροχα κοκτέιλ και όταν έπεφτε  ο ήλιος ξεκινούσε για τα καλά το πάρτι με καλή επιλεγμένη ελληνική μουσική!

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΡΑΒΟΜΥΛΟ"....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 15 ΧΡΟΝΙΑ.....ΤΟ ΜΑΡΑΚΙ,ΤΟΝ ΑΡΗ,ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ,ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΥΣ,ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΛΙΤΣΑ,ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ,ΤΗΝ ΕΡΥΦΙΛΛΗ,ΤΟΝ ΚΑΓΙΟΥΜ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ....ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ....

ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΦΑΓΑΝΕ ΗΠΙΑΝΕ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΗΣΑΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.....ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣΑΝ,ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΜΙΣΗΣΑΝ,ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΕΠΙΣΗΣ......


ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΡΕΣΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ...ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

.Γιώργος Νικολάου



















 
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...