31 Μαρ 2016

Το κακόγουστο θέατρο με την "ενεργειακή αυτονομία" νησιών να γίνει μάθημα σε Κρήτη, Σίφνο, Σέριφο κλπ

http://www.cfact.org/2016/03/20/islands-trying-to-use-100-green-energy-failed-went-back-to-diesel/

http://dailycaller.com/2016/03/18/islands-trying-to-use-100-green-energy-failed-went-back-to-diesel/#ixzz43bsuKoQJ

http://euanmearns.com/el-hierro-and-the-water-goes-round-and-round/

Το El Hierro (στα Κανάρια νησιά) και η Τασμανία (στην άλλη άκρη του κόσμου, κάτω από την Αυστραλία) είναι δύο περιπτώσεις νησιών που παραμυθιάστηκαν και παραμύθιασαν τους Πράσινους και τους αφελείς με παχιά λόγια για ενέργεια 100% από ΑΠΕ.  Μετά από πολλά λεφτά, και πολλή Πράσινη διαφήμιση τα δύο αυτά νησιά καίνε, μαντέψτε, ντήζελ.  Οι ενεργειακοί τους τομείς έγιναν ακριβές αποτυχίες μετά από το Πρασίνισμά τους.

Η Τασμανία έβαλε ...30 υδροηλεκτρικές μονάδες, και αιολικά.  Ξέμειναν από νερό λόγω ανομβρίας, έπαθε και βλάβη το καλώδιο που τους συνέδεε με την Αυστραλία, δοκίμασαν και ...τεχνητές βροχές, και τελικά έφεραν 20 ντηζελογεννήτριες για να έχουν ρεύμα. (και τα άλλα που είχαν βάλει δεν ήταν ακριβώς ...τζάμπα). Τα υδροηλεκτρικά είναι θαυμάσια, αλλά μόνο σε χώρες όπως η Νορβηγία έχει κανείς περίπου 100% εξασφάλιση ότι θα έχει νερά...  Και στην Κρήτη, βεβαίως-βεβαίως.

Το El Hierro (έχω αναφερθεί πρόσφατα), έχει φάει περίπου €80 εκατομμύρια για ένα υβριδικό σύστημα σαν αυτό που ονειρεύονται για την Κρήτη, την Ικαρία, την Σίφνο, την Σέριφο και ποιος ξέρει πού αλλού (κάθε νησί έχει τους Οικωλόγους του).  Αιολικά και αντλησιοταμίευση.  Κατόρθωσαν σε μία περίοδο λίγων ημερών να έχουν πάνω από 50% ηλεκτροδότηση από τις ΑΠΕ τους και αυτό ήταν. Η εξάρτηση από και η χρήση ντήζελ συνεχίζεται.  Σε 80-90 χρόνια θα έχουν αποσβέσει το κόστος τους και φυσικά δεν θα αντέξει 80-90 χρόνια όλο το σκηνικό.

Τα τελευταία από το El Hierro είναι ότι τελικά η αντλησιοταμίευση δεν είναι άντληση και μετά ηλεκτροπαραγωγή από υδροηλεκτρικά, αλλά βασικά ...απόρριψη. Μπορούν και δείχνουν αιολική παραγωγή μόνο επειδή πετάνε, χοντρικά, το μισό αιολικό ρεύμα και οι ντηζελογεννήτριες δουλεύουν για στοιχειώδη σταθερότητα του συστήματος.

Και, προσέξτε, το El Hierro χρηματοδοτήθηκε από επιδοτήσεις από την Ισπανία και την ΕΕ. Στην Σίφνο και στην Σέριφο προσπαθούν να τα φορέσουν στον κοσμάκη...  Θα αφιερώσω σχετικά αύριο-μεθαύριο.  Ναι, υπάρχουν λαμόγια που πλασάρουν ενεργειακές αυτονομίες σε νησιά, με αποδεδειγμένα αποτυχημένες ιδέες.
Πηγή : http://archaeopteryxgr.blogspot.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...