24 Μαρ 2016

Σύρος: Τηλεμαραθώνιος αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, από τις 6 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα,  πραγματοποιηθηκε ο 18ος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης από την Αιγαίο Ραδιοτηλεόραση για τους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Στον τηλεμαραθώνιο, που γίνεται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του δήμου Σύρου-Ερμούπολης, συμμετέίχαν επίσης και οι πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο νησί, καθώς και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Σύρου.
Εκτός από είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής, κλινοσκεπάσματα κλπ., όσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν και χρήματα, τα οποία η επιτροπή των διοργανωτών θα τα αξιοποιήσει προκειμένου να αγοράσει χρήσιμα εφόδια για τις ανάγκες των προσφύγων.
Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:
18ος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης από την ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ «Στον πηγαιμό για Ειδομένη - Η Σύρος με αγάπη βγαίνει…»
Η ΑΙΓΑΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Άνω Σύρου - Γαλησσά - Μικρασιατών - Πελοποννησίων - Ποντίων και Βορειοελλαδιτών - Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών» και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Σύρου, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης
διοργανώνουν
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016 από τις 6 το απόγευμα και μέχρι τα μεσάνυχτα η προσφυγομάνα Σύρος θα δείξει για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά της προς τα παγωμένα προσφυγόπουλα της Ειδομένης, που ζουν μια σύγχρονη τραγωδία μέσα στις λάσπες και στο κρύο αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Πρόσφυγες και μετανάστες πολλές φορές εμείς οι Έλληνες και οι Συριανοί μπορούμε να κατανοήσουμε την οδύνη να εγκαταλείπεις την Πατρίδα σου χωρίς να το θέλεις.
Συγκεντρώνουμε λοιπόν παπλώματα, κουβέρτες και σεντόνια, πάνες παιδικές, χαρτιά υγείας, είδη ατομικής υγιεινής, πεσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα, σαπούνια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, παπούτσια, κάλτσες, ρούχα και εσώρουχα για βρέφη, παιδιά και ενήλικες, εμφιαλωμένα νερά, γάλα μακράς διάρκειας, φρυγανιές, μπισκότα και κρουασάν τα οποία θα μεταφέρουμε στα σύνορα με φορτηγό αυτοκίνητο και θα τα μοιράσουμε στους απελπισμένους πρόσφυγες της Ειδομένης.
Για όσους επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα για το σκοπό αυτό η επιτροπή των διοργανωτών θα τα αξιοποιήσει αγοράζοντας χρήσιμα εφόδια για τις ανάγκες των προσφύγων.
Ο λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα Υποκατάστημα Σύρου είναι GR3801104690000046951513178.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν σ’ αυτή την προσπάθεια μπορούν να πηγαίνουν τα είδη που διαθέτουν:
  1. Στη Λέσχη των Προσκόπων κάτω από τα σκαλιά της Δημαρχίας την Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από ώρα 17.00 έως 21.00,
  2. Στο κατάστημα CLEANDROPτης Σταυρούλας Καλοφωλιά, οδός ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 6, πλησίον του Νοσοκομείου Σύρου Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή κατά τις ώρες λειτουργίας καταστημάτων,
  3. Στα γραφεία του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου στην οδό Φολεγάνδρου 3, στο στενό της ΨΥΚΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Τρίτη 17.00 έως 21.00, Τετάρτη και Πέμπτη 10.00 έως 13.00, Παρασκευή 17.00 έως 21.00 και τέλος
  4. Στα γραφεία του Συλλόγου Ποσειδωνίας «Ο Ποσειδών», στο πρώην κοινοτικό κατάστημα πάνω από το περίπτερο από Τρίτη έως και Παρασκευή και ώρες 17.00 έως 19.00.
Οι παραπάνω ημέρες και ώρες αναφέρονται στην εβδομάδα διεξαγωγής του ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ, δηλαδή από Τρίτη 29 Μαρτίου μέχρι Παρασκευή 1 Απριλίου 2016.
Για πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθύνεστε στο Μπάμπη Κουλούρα (τηλ. 6974323060), Γιάννη Καλοφωλιά (τηλ. 6937358710) και Μάρκο Ρούσσο (τηλ. 6932452417)
Μέγας Χορηγός του Ραδιοτηλεμαραθωνίου η BLUE STAR FERRIES
Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου οι Συριανοί δείχνουν ξανά την μεγάλη τους καρδιά αφού, «Στον πηγαιμό για Ειδομένη, η Σύρος με αγάπη βγαίνει»
Συντονιστής - παρουσιαστής του ραδιοτηλεμαραθωνίου ο Μπάμπης Κουλούρας. Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...