24 Μαρ 2016

Αφού το σκέπτονται για την Νάξο γιατί όχι για τη Σέριφο.

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου, που μπορεί κάποιοι να μην το έλαβαν πολύ στα σοβαρά υπόψη τους διαβάσετε το παρακάτω:
http://giannisserfanto.blogspot.gr/2016/03/blog-post_18.html
1.- Η πονηριά Μπαλάφα για να μην ξεσηκωθούν οι κάτοικοι  "Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχετικό έγγραφο δεν έχει πρωτοκολληθεί και στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου."
2.- Δικό μου σχόλιο:  ...δεν ισχύουν πολεοδομικοί και άλλοι περιορισμοί... -έγγραφο Μπαλάφα- λέτε να μας σώσει πάλι το διάταγμα Σηφουνάκη.
Πρέπει να επαγρυπνούμε και να είμαστε σ΄ επαφή, Πρέπει οι υφιστάμενοι σύλλογοι να γράψουν κάποιο υπόμνημα που να έχει συνταχθεί από δικηγόρο και να αποσταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών κ. Μπαλάφα, στην κ. Κουντουρά Υφυπουργός Τουρισμού και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στον κ. Σκουρλέτη ή στον κ. Τσιρώνη.
Άρα το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να ενημερώσουμε τους υφιστάμενους συλλόγους, ειδικά τον περιβαλλοντικό σύλλογο, γιατί το καταστατικό του είναι για προστασία περιβάλλοντος. Οι άλλοι σύλλογοι δεν ξέρω αν έχουν στο καταστατικό τους την προστασία περιβάλλοντος. Ξέρω ότι ο Σύνδεσμος Σεριφίων δεν το έχει στο καταστατικό του. Μπορεί να το έβαλε το Τελένικος, ούτε όμως ο σύλλογος της Αγίας Τριάδας το έχει, άρα δεν μπορούν να το δουν με περιβαλλοντικούς όρους το έγγραφο Μπαλάφα. Η Ουρανία Βιζυηνού ως μέλος του ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου, πρέπει να ενημερώσει την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Σπαχή, επίσης να ενημερώσει τον σύλλογο ότι θα ασχοληθώ και εγώ με αυτό το θέμα ως μέλος του συλλόγου. Οι υπόλοιποι ας ενημερώσουν τους άλλους συλλόγους και μαζί να προσχωρήσουμε, εφόσον το επιτρέπει το καταστατικό τους, αλλιώς θα βάλουν υπογραφές, αν συμφωνούν.
Σμαράγδα Μακαρονίδου


On 19/3/2016 1:20 πμ, Smaragda Makaronidou wrote:
Να δούμε τι θα δούμε!!! και τι θα μας σκάσει στο τέλος.
Προ λίγων ημερών άκουσα ότι στην Κρήτη τους ζητούν να επανιδρύσουν τα πρώην ΤΕΑ που είχαν ιδρυθεί με κάποιο νόμο του 74 (εθνοφυλακή) και να του ενημερώσουν οι Δήμοι για ελεύθερα γήπεδα κλπ. Τώρα έρχεται ο Πρόεδρος Απειράνθου Νάξου και λέει το ίδιο, του είπαν ότι τα θέλουν για σεισμούς, εκείνος όμως ισχυρίζεται ότι τα θέλουν για hot- spots. Εγώ πιστεύω τον Πρόεδρο της Απειράνθου. Βλέπω μάλλον η πρώτη μας ενασχόληση ως Δράση Σερίφου να είναι, που να τους εγκαταστήσει ο Δήμος, τελικά μάλλον θα μας στείλουν και εμάς κάποιο τέτοιο έγγραφο,  που θα τους βάλουμε, δεν ξέρω αν είστε υπέρ ή κατά, αλλά σκεφτείτε ότι λίγα είναι τα προβλήματα του νησιού οι πρόσφυγες μας έλειπαν. Η συζήτηση πλέον θα είναι είμαστε υπέρ ή κατά των προσφύγων.
Ανάρτηση όπου υπάρχει το σχετικό έγγραφο που ζητά γήπεδα ...κλπ.
http://www.naxostimes.gr/kyklades/5545-polites-gia-ta-nisia-mas-ksenofovikes-oi-apopseis-tou-proedrou-tis-apeiranthou-gia-to-prosfygiko
Για το θέμα της εθνοφυλακής δεν το βρήκα στο google. το άκουσα από τον Πρόεδρο της Νάξου, από Δημάρχους της Κρήτης και από τον ευρωβουλευτή κ. Μαριά. Μπορεί να μην το έχουν αναρτήσει,  μήπως είναι απόρρητο.  Επίσης άκουσα, ότι όλοι οι Δήμοι της χώρας θα πάρουν πρόσφυγες.
Καλό Σαββατοκύριακο, και να αρχίσετε να το σκέπτεστε. Αφού το σκέπτονται για την Νάξο γιατί όχι για τη Σέριφο.
Σμαράγδα Μακαρονίδου
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...