Το 10ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου και για τρεις μέρες υπόσχεται πως θα … χάσετε το λογαριασμό από τις πολλές και διαφορετικές γεύσεις, εικόνες, μουσικές!
Φέτος γιορτάζουμε με τα περισσότερα Κυκλαδονήσια από ποτέ άλλοτε, με περισσότερες συμμετοχές από άλλα μέρη της Ελλάδας και με τρεις αντιπροσωπείες από χώρες του εξωτερικού! Το πρόγραμμα ξεκινησε από
το Εξωραϊστικό Σωματείο «Το Βαθύ της Σίφνου» που ανοίξε τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, με κεράσματα στο μόλο, πάνω στο κύμα, παρέα με ιστορίες για ψαρέματα και τη χορευτική ομάδα της Ανδρομέδας από την Σερίφο.
Παράλληλα η Σέριφος παρουσίασε την συνταγή της
Χοιρινό στη λαδόκολλα
1 κιλό χοιρινό ( ½ κιλό μπούτι και ½ κιλό λαιμό)
3 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά πράσινη και 1 πιπεριά κόκκινη
200 γραμμάρια τυρί σεριφιώτικο κομμένο σε κυβάκια
1 ντομάτα
αλάτι, πιπέρι, μόσκοβο
λίγο λάδι και ρίγανη
Κόβουμε το χοιρινό, τις πιπεριές, την ντομάτα , το σκόρδο και το τυρί σε μικρά κομμάτια.
Απλώνουμε όλα τα υλικά στην λαδόκολλα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, ρίγανη και το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά.
Ύστερα κλείνουμε την λαδόκολλα και το βάζουμε στον φούρνο στην αρχή στους 180 βαθμούς στον φούρνο και ύστερα το κατεβάζουμε στους 150 και το αφήνουμε να ψηθεί για 3 -4 ώρες
Πηγή : https://www.facebook.com/tselementes/
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου