23 Σεπ 2016

Η απόλυτη σειρά για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το «The Small Kitchens of Greece»..Video

Φιλοδοξώντας να γίνει η απόλυτη σειρά για την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, το «The Small Kitchens of Greece» µόλις ξεκίνησε το ταξίδι της µε το πρώτο επεισόδιο απο τη Λευκάδα. Σκοπός αυτής της νέας διαδικτυακής σειράς είναι να ανακαλύψει κρυµµένους γαστρονοµικούς θησαυρούς απο όλα τα µέρη της Ελλάδας και να τους παρουσιάσει, µε το δικό της µοναδικό τρόπο, στα πέρατα της Γης, διαφηµίζοντας, παράλληλα, τη χώρα µας στο εξωτερικό.

Ο Jeffrey Breaux, ένας Αµερικανός µάγειρας, ένωσε τις δυνάµεις του µε την Όλγα Μανωλίτση, που έχει ζήσει στην Λευκάδα όλη της την ζωή, για να παρουσιάσουν µια σειρά αφιερωµένη στο κοινό τους πάθος: το καλό φαγητό, από φρέσκα τοπικά προϊόντα.


«Επισκέφθηκα την Ελλάδα για πρώτη φορά πριν από 8 χρόνια, καθ’ οδόν για µια δουλειά στην Κρήτη. Δεν ήξερα σχεδόν τίποτα για την κουζίνα της χώρας. Τα µόνα που ήξερα ήταν ο γύρος, τα αµπελόφυλλα και η χωριάτικη σαλάτα. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα χαλαρό ενδιαφέρον για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα σύντοµα εξελίχθηκε σε µία γαστρονοµική οδύσσεια, που καθοδηγείται από αγνό πάθος», λέει ο Jeffrey Breaux, που ονειρεύεται να επισκεφθεί όλη την Ελλάδα µε τα ντοκιµαντέρ αυτά.

«Το νησί της Λευκάδα έχει την δική του µοναδική γαστρονοµική παράδοση που βασίζεται σε απλό, τίµιο φαγητό. Αυτός ο τρόπος µαγειρέµατος εξελίχθηκε χάρη στο γεγονός ότι οι νοικοκυρές εκµεταλλεύθηκαν το τοπικό ελαιόλαδο, τα εποχικά υλικά από τους κήπους και τα χωράφια του νησιού, καθώς και το άφθονο νερό του Ιονίου, για να δηµιουργήσουν µία υπέροχη, απολαυστική τοπική κουζίνα».

Το «The Small Kitchens of Greece: Lefkada» θα αποτελείται από οκτώ 10λεπτα επεισόδια, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Έλληνα σκηνοθέτη Γιάννη Κωσταβάρα και µε µία ελληνική οµάδα παραγωγής. Αντί για την συνήθη φόρµουλα της µαγειρικής επίδειξης, ο Jeffrey και η Όλγα ήθελαν να δηµιουργήσουν κάτι σαν γαστρονοµικό ντοκιµαντέρ. Πέρα από αυτό, έχουν ένα ακόµη µεγαλύτερο στόχο στην καρδιά τους: να διαφυλάξουν ένα από τα σπουδαιότερα κοµµάτια της κουλτούρας µας, τις παραδοσιακές συνταγές που είναι καταδικασµένες να χαθούν καθώς οι παλαιότερες γενιές φεύγουν από την ζωή, όπως εξηγεί ο Jeffrey: «Και οι δυο µας πιστεύουµε ακράδαντα ότι κάπως, κάποιος πρέπει να θυµηθεί πώς κάνουµε τα φαγητά αυτά, καθώς οι µεγαλύτεροι µάς αποχαιρετούν.

Οι νεότεροι Έλληνες σήµερα τείνουν να µαγειρεύουν σύµφωνα µε την µόδα και αποζητούν τα πιο εύκολα φαγητά, κάτι που σηµαίνει ότι χάνουν επαφή µε την πλούσια ελληνική γαστρονοµική κληρονοµιά. Αυτή η σειρά είναι ένας τρόπος να καταγράψουµε και να ανακινήσουµε το ενδιαφέρον για αυτήν την κληρονοµιά, ξεκινώντας από το όµορφο νησί της Λευκάδας »
Episode 1: Lefkada (summer) from The Small Kitchens of Greece on Vimeo.
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...