Αγαπημένα πιάτα στο νησί είναι η ρεβιθάδα, οι μαραθοτηγανίτες και το λιαστό χταπόδι. Κλασσικές συνταγές της Σερίφου είναι:
Κουκιά γιαχνί Σερίφου
1/2 κιλό κουκιά ξερά
1 φλιτζ. λάδι
3 κρεμμύδια
1 κουταλιά ντομάτα πελτές ή 1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες
1/2 ποτήρι ξίδι
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα κουκιά από το βράδυ στο νερό να μουσκέψουν, το πρωί τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια ψιλά, τα καβουρδίζουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα κουκιά, τη ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι, τη δάφνη, το ξίδι, το αλατοπίπερο και τόσο νερό που να σκεπάζει τα κουκιά, και τα ανακατεύουμε. Τα βράζουμε, δύο ώρες περίπου, μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με την σαλτσούλα τους.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Πηγή :
Κουκιά γιαχνί Σερίφου
1/2 κιλό κουκιά ξερά
1 φλιτζ. λάδι
3 κρεμμύδια
1 κουταλιά ντομάτα πελτές ή 1/2 κιλό φρέσκιες ντομάτες
1/2 ποτήρι ξίδι
2-3 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα κουκιά από το βράδυ στο νερό να μουσκέψουν, το πρωί τα ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό.
Κόβουμε τα κρεμμύδια ψιλά, τα καβουρδίζουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε τα κουκιά, τη ντομάτα, το υπόλοιπο λάδι, τη δάφνη, το ξίδι, το αλατοπίπερο και τόσο νερό που να σκεπάζει τα κουκιά, και τα ανακατεύουμε. Τα βράζουμε, δύο ώρες περίπου, μέχρι να ψηθούν και να μείνουν με την σαλτσούλα τους.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
Πηγή :
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου