24 Σεπ 2016

Απο την Σέριφο στην Κύπρο ο Παντελής Θαλασσινός

φωτο Δημήτρης Ρούτσης

Στο πανηγύρι της Αγίας Θέκλας στην Σέριφο όπου είναι και κτήτορας βρέθηκε αυτές  τις μέρες ο Παντελής Θαλασσινός  Ο Σερφιώτης καλλιτέχνης που πάτησε στην παράδοση, την πάντρεψε με την μπαλάντα, τη ροκιά, το λαϊκό, πάντα με την προσωπική του ταυτότητα και τον χαρακτήρα του. 
φωτο Γιάννης Λυμβαίος

Από τους πιο προικισμένους ερμηνευτές και δημιουργούς της γενιάς του, που μας χάρισε παντοτινά διαμάντια, ο Παντελής Θαλασσινός με τα αγνά υλικά της τέχνης του και την χειροποίητη μαστοριά του θα  παρουσιάσει στο Central Stage για το κοινό της Κύπρου τους 2 νέους του δίσκους «Με Δυο Ρολόγια» και το «Να΄ταν ο Πόλεμος Χορός» καθώς και γνωστές του επιτυχίες.την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου & Σάββατο 1η Οκτωβρίου, 22.30.
φωτο Γιάννης Λυμβαίος


Ο ίδιος είπε σε παλαιότερη συνεντευξη του , την Κύπρο την έχω επισκεφτεί πάρα πολλές φορές, 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Θαλασσινός είπε πως η Κύπρος, ως νησιώτης που είναι, είναι για τον ίδιο ένας οικείος τόπος, δηλώνοντας πως κάθε φορά που την επισκέπτεται αισθάνεται ότι είναι στη Χίο, στις Κυκλάδες στην Σέριφο, ενώ του βγάζει αναμνήσεις από τα παιδικά του χρόνια.
φωτο Γιάννης Λυμβαίος

Μου αρέσει, είπε, “που τα χωριά της Κύπρου έχουν διατηρήσει το παλαιό στοιχείο”.
Αναφερόμενος στη θεματική της συναυλίας, τον έρωτα, ο κ. Θαλασσινός είπε πως ο έρωτας υμνείται από αρκετών χρόνων με τα τραγούδια. Τα τραγούδια συνέχισε, “υμνούσαν πάθη ανθρώπων”, προσθέτοντας πως ο έρωτας είναι το ύψιστο πάθος που γνώρισαν τα τραγούδια διότι ακούγονταν συνήθως σε γλέντια και πανηγύρια και ελάχιστα ήταν μοιρολόγια.
φωτο Γιάννης Λυμβαίος

Ο Παντελής Θαλασσινός ανέφερε πως δεν τραγουδάει πλέον σε κέντρα, παρά μόνο τραγουδά σε κάποιες  θεματικές συναυλίες –αφιερώματα προσπαθώντας να αδειάσει τα συρτάρια του από τα τραγούδια, όπως αποκάλυψε.
φωτο Γιάννης Λυμβαίος

Φέτος, συνέχισε, ετοίμασε δύο καινούργια cd το  “να ήταν ο πόλεμος χορός” που αφορά 10 τραγούδια που έγιναν παιχνίδια όπως το κυνηγητό, το κρυφτό, το πατίνι αλλά και ένα cd που αφορά ταξίδια της ξενιτιάς που ήταν αφιερωμένο στους απόδημους Χιώτες μετά που του το ζήτησαν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...