27 Σεπ 2016

Κοινωνικά φαρμακεία σε Σαντορίνη και Ανδρο


Την λειτουργία Κοινωνικών Φαρμακείων σε Θήρα και Άνδρο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την δημιουργία δομών ενίσχυσης του δικτύου παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς του νησιώτες, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος με αποφάσεις του, ενέταξε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014- 2020» την ίδρυση και λειτουργία Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Άνδρου, και την λειτουργία τουΚοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Θήρας, προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 126.360 ευρώ έκαστο.
Σκοπός των Κοινωνικών Φαρμακείων είναι η δωρεάν παροχή φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων και στοχεύει στην υποστήριξη των ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται ή απειλούνται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό και αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους σε βασικά αγαθά.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θήρας προβλέπεται να παρέχει υπηρεσίες σε τουλάχιστον 100 ωφελούμενους κάθε μήνα. Ωφελούμενοι είναι τα άτομα που διαμένουν στο Δήμο Θήρας,  τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, καθώς και νόμιμα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είτε στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης. Επίσης, θα επιδιωχθεί η κάλυψη αναγκών και η παροχή υπηρεσιών και στα μικρότερα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας (Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο και Ανάφη).
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Άνδρου θα στεγαστεί στο ισόγειο κτίριο του Αγροτικού Ιατρείου στον παραλιακό δρόμο του Μπατσίου. Θα διασφαλίζει τη σταθερή τροφοδοσία τουλάχιστον 100 ωφελουμένων κάθε μήνα. Ωφελούμενοι  είναι άτομα και νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, ανασφάλιστα άτομα με χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα με βιβλιάριο απορίας κλπ) οι οποίοι θα επιλέγονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου , βάσει συγκεκριμένων οικονομικοκοινωνικών κριτηρίων.
Τα Κοινωνικά Φαρμακεία θα διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής και μέτρησης της απόδοσής του,  το οποίο θα διασυνδεθεί με το Ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης ωφελουμένων, το οποίο θα λειτουργήσει κεντρικά, στο Υπουργείο Εργασίας, Γενική Γραμματεία Πρόνοιας, ώστε από τα στατιστικά στοιχεία που θα προκύπτουν θα ελέγχεται η αποτελεσματικότητα και η απόδοση της λειτουργίας της δομής.
Οι δύο Πράξεις εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης  – Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Νότιο Αιγαίο”. Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 126.360 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο Κοινωνικά Φαρμακεία  και καλύπτει την λειτουργία τους για την τριετία από 30/11/2016 έως 29/11/2019.
Πηγή : http://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...