29 Σεπ 2016

Ο Ν. Μανιός στην 16η Συνδιάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νηισών

Στα πλαίσια της 16ης Ετήσιας Συνδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, που έλαβε χώρα στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, ο Νίκος Μανιός συμμετείχε και έκανε σχετικές δηλώσεις.
Συγκεκριμένα τόνισε πως η νησιωτική πολιτική αφορά 19 Κράτη Μέλη στην Ε.Ε τα οποία έχουν την ευθύνη να εντάσσουν πιλοτικές εφαρμογές σε πολύ μικρά νησιά όχι μόνο με βάση το ΑΕΠ αλλά και με κοινωνικού χαρακτήρα δείκτες. Για παράδειγμα, το κατά κεφαλήν εισόδημα να αναλύει την προέλευση του εισοδήματος (τουρισμός, αγροκτηνοτροφία, μεταποίηση πρωτογενούς τομέα κτλ), δείκτες βασιζόμενοι στο επίπεδο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς και περιβαλλοντικούς δείκτες (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σεβασμός στο περιβάλλον κτλ).Το ΑΕΠ να μην καθορίζει ενιαίες πολιτικές αδιαφορώντας για γεωγραφικές και άλλες επιμέρους διαφορές σε σχέση είτε με μεγαλύτερα νησιά αλλά και με την ηπειρωτική χώρα.
Ακόμα, επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η εναρμόνιση των δεικτών της Eurostat και για τα μικρά νησιά. Κατέληξε τονίζοντας ότι η φορολόγηση των νησιών και κατ’ επέκταση των μικρών νησιών θα πρέπει να γίνεται υπεύθυνα λαμβάνοντας υπ’ όψει το σύνολο των κοινωνικών και οικονομικών ιδιαιτεροτήτων των νησιών. Η καθιέρωση ενιαίου ΦΠΑ σε όλη τη χώρα 24% μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική για την εξέλιξη των νησιών
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...