28 Σεπ 2016

Θα συνεχιστεί η αεροπορική σύνδεση της Σύρου με τη Θεσσαλονίκη και τους χειμερινούς μήνες

Συνέχιση των δρομολογίων της ASTRA Airlines και τον χειμώνα, με δύο δρομολόγια εβδομαδιαίως, που θα συνδέουν την Σύρο με την Θεσσαλονίκη.
Απέδωσαν θετικά, όπως εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται, οι επαφές που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, στην Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τα διευθυντικά στελέχη της αεροπορικής εταιρείας ASTRA Airlines, επιτυγχάνοντας τελικά την συνέχιση και κατά την χειμερινή περίοδο των δρομολογίων σύνδεσης της πρωτεύουσας των Κυκλάδων με την Βόρεια Ελλάδα.
Οι υψηλές πληρότητες που καταγράφηκαν από Θεσσαλονίκη προς Σύρο, στα αεροσκάφη της ASTRA, αποτέλεσαν σημαντικό στοιχείο θετικής ανταπόκρισης της εταιρείας στο αίτημα για συνέχιση των δρομολογίων και την χειμερινή περίοδο.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε στην «Κοινή Γνώμη» και ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος είπε πως «Η ASTRA, όταν συζητήσαμε την επέκταση των δρομολογίων και τον χειμώνα, το εξετάζει πολύ θετικά. Το πιθανότερο είναι να έχουμε οριστική απάντηση το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτώβρη, για 2 πτήσεις και τον χειμώνα».
Παρά την αναμονή των ανακοινώσεων εκ μέρους της εταιρείας, πρέπει να θεωρείται περισσότερο από σίγουρη η συνέχιση των συγκεκριμένων δρομολογίων, με προσανατολισμό στην εξυπηρέτηση του προορισμού της Σύρου τα Σαββατοκύριακα.
Σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι πως το αυξημένο ενδιαφέρον, στην συγκεκριμένη γραμμή, καταγράφηκε από τις πτήσεις από Θεσσαλονίκη, εν αντιθέσει με τις πτήσεις από Σύρο, που οι πληρότητες καλύπτονταν από τους επιβάτες που είχαν έρθει στη Σύρο.
Τα ποσοστά ενδιαφέροντος εκ μέρους της Σύρου προς την Βόρεια Ελλάδα, πέραν του μετακινούμενου επιβατικού κοινού της Θεσσαλονίκης, ήταν ελάχιστο, γεγονός που υποδηλώνει και την μηδενική διαφήμιση της γραμμής από τους τοπικούς φορείς.
Αυτό σε συνδυασμό και με την προοπτική συνέχισης των δρομολογίων και κατά τους χειμερινούς μήνες και ιδίως τις ημέρες του Σαββατοκύριακού, ενισχύει την ανάγκη εγρήγορσης εκ μέρους των επαγγελματιών του χώρου, προκειμένου να αφυπνιστούν και να εκμεταλλευτούν το γεγονός, όταν δίνεται μία προοπτική επέκταση της τουριστικής περιόδου σε «νεκρές» τουριστικά περιόδους.
Άλλωστε εκ μέρους του κ. Λεονταρίτη, πέραν των επαφών του, που επέφεραν το θετικό αυτό αποτέλεσμα, προσκλήθηκαν δύο φορές στο γραφείο της Περιφέρειας, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων, των ενοικιαζομένων δωματίων και της εστίασης, στους οποίους προτάθηκε να δημιουργήσουν πακέτα προσφορών για τα Σαββατοκύριακα «ώστε να γίνει πιο ελκυστική η έλευση επισκεπτών από την Βόρεια Ελλάδα στη Σύρο», όπως ο ίδιος ενημέρωσε.
Σαφώς και η προοπτική αυτή δεν αφορά στους ξενοδόχους ή τους καταλυματίες που αναστέλλουν την λειτουργία των επιχειρήσεων τους τον χειμώνα, αλλά σε όσες επιχειρήσεις του χώρου που παραμένουν ανοιχτές, όταν άλλωστε και τα συγκεκριμένα αεροσκάφη είναι μικρής χωρητικότητας.
Εάν αυτή η απόφαση της εταιρείας οδηγήσει σε θετική καταγραφή αποτελεσμάτων και καταφέρει να καθιερωθεί ως σταθερή γραμμή, θα αποδώσει στο άμεσο μέλλον πολλαπλάσια τουριστικά οφέλη για το νησί.
Είναι σημαντικό να παραμείνει η γραμμή και για επικοινωνιακούς λόγους, καθώς πρέπει να μείνει στη συνείδηση του ταξιδιώτη ότι υπάρχει η σύνδεση με την Βόρεια Ελλάδα, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και για εμπορικούς λόγους και για διαφημιστικούς, καθώς ο επισκέπτης του χειμώνα είναι ο ίδιος διαφημιστής του τόπου.
Πηγή : http://www.koinignomi.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...