8 Ιουλ 2017

Ένα μύθο θα σας πω: Μουσική παράσταση Μουσικού Εργαστηρίου Σερίφου 2017

Φέτος χάρη στη χορηγία του John S. Fafalios Foundation, το Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου ευτύχησε να έχει την πολύτιμη συνεργασία της μουσικού και συγγραφέα Μαριβίτας Γραμματικάκη με τους δασκάλους Ιωάννας Κουκοπούλου και Βασίλη Λάμη.
Το φιλόδοξο πρόγραμμα της Μαριβίτας για τη μουσική παράσταση «Ένα μύθο θα σας πω...», σε κείμενα και στίχους δικούς της, ήθελε δουλειά πολύ, γι’ αυτό από την Παρασκευή που έφθασαν στο νησί έκαναν εντατικές πρόβες. Η μουσική παράσταση το Σάββατο 25 Ιουνίου 2017, θα άρχιζε 8.30 όμως όσοι ήταν να λάβουν μέρος, πήγαν από τις 5.30 για τη γενική πρόβα. Ήταν σαν ένα μελίσσι σε πλήρη δράση. Όλοι ήταν απασχολημένοι, οι μαθητές δοκίμαζαν τα κομμάτια τους, οι δάσκαλοι τους διόρθωναν και καθοδηγούσαν και η Μαριβίτα συντόνιζε και έκανε τις τελευταίες παρατηρήσεις.

Ο ήλιος άρχισε να φεύγει και ο κόσμος, γονείς, αδέλφια, συγγενείς και φίλοι, άρχισαν να γεμίζουν το θεατράκι του Συλλόγου Σεριφίων με την πανέμορφη θέα. Η μουσική παράσταση ξεκίνησε με τα μικρότερα παιδιά, που πάντα μας κερδίζουν με την απλότητά τους. Με κρουστά και πνευστά όργανα μας διηγήθηκαν την «Ιστορία του Αρκούδου» που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Στη συνέχεια του προγράμματος, στην «Ιστορία της σοφής Κουκουβάγιας» που σώζει το δάσος που κινδύνεψε να χαθεί, τα μεγαλύτερα παιδιά μας έδωσαν μια πλήρη παράσταση συμμετέχοντας με αφήγηση, με κομμάτια στο πιάνο και κιθάρα, με τρίγωνο και με τους περίφημους μουσικούς σωλήνες

Το πρώτο μέρος τελείωσε με μονολόγους και συνοδεία πιάνου με θέμα τις ιδιαιτερότητες των χρωμάτων του «Ουράνιου Τόξου».
Στο δεύτερο μέρος είχαμε το μύθο του Δία, της Δανάης και του γιού της Περσέα που εκτυλίσσεται στη Σέριφο. Η Μαριβίτα κατάφερε να συνδυάσει να ακουστούν από τη χορωδία ενηλίκων τα «Όρθια Καλαμάρια» γνωστά και αγαπημένα τραγούδια και ταυτόχρονα να δώσει στους χορωδούς ρόλους αφήγησης των μυθικών προσώπων.
Η μουσική παράσταση είχε μεγάλη επιτυχία, ο κόσμος χειροκρότησε θερμά, τα σχόλια που ακούστηκαν ήταν πολύ θετικά και οι συντελεστές πλαισιώθηκαν από συγγενείς και φίλους με αγάπη και ενθουσιασμό. 

Ανάμεσα στο κοινό είχαμε τον αντιδήμαρχο κ. Μανώλη Γεροντάρη, τη Δ/ντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Δήμητρα Μπούρτζινου, τη Καθηγήτρια Ανθή Παπανικολάου και τη Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων Μαρία Παπαζαχαροπούλου που ήρθαν να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους και που πάντα μας παραστέκονται.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Μαριβίτα Γραμματικάκη που με τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό της συνέβαλε στην πραγματοποίηση της μουσικής παράστασης και τους μουσικούς μας Ιωάννα Κουκοπούλου, πιάνο, και Βασίλη Λάμη, κιθάρα, που παρά τις δυσκολίες που συναντούν δεν χάνουν την αγωνιστικότητά και τον ενθουσιασμό τους.
Πηγή : Μουσικό Εργαστήρι Σερίφου

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...