8 Ιουλ 2017

"Θέματα Λιθοτεχνίας" από τον καθηγητή Μανώλη Κορρέ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας

Διάλεξη του ομότιμου καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και Ακαδημαϊκού Μανόλη Κορρέ στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας τη Δευτέρα 10 Ιουλίου στις 20.00, προσκεκλημένος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου. Θα αναπτυχθούν ζητήματα απόκτησης, μεταφοράς και επεξεργασίας του λίθου στο διάβα της ιστορίας...

Προλογίζει η Μαρία Βιδάλη.

Ο Μανόλης Κορρές είναι δρ Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με Ph. D Honoris από το Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. 

Συμμετείχε στα έργα της Ακρόπολης (1975, 1983-1999), στην Επιτροπή Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης (2000-2005), στα έργα του Διονυσιακού Θεάτρου, στη μελέτη αποκατάστασης δύο αρχαίων ναών στη Νάξο, του Κάστρου του Πυθίου, του ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη.

Έχει μελετήσει ρωμαϊκά μνημεία στη Θεσσαλονίκη, Βυζαντινά και νεότερα στη Μάνη, το ναό της Παναγίας Γοργοεπηκόου, τη Στοά του Ευμένους, το Μνημείο του Φιλοπάππου, το ναό του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα και άλλα πολλά αρχαία, βυζαντινά και νεότερα μνημεία.

Καλείται όλος ο κόσμος του Μαρμάρου και της τέχνης του, που βρίσκεται στο νησί μας και το φιλόκαλο κοινό της Τήνου να τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση, επισημαίνει ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου, Εμμανουήλ Σώχος.
Πηγή : Newsroom Cyclades Voice

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...