4 Ιουλ 2017

Κλειστά 80 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι γιατί δεν υπάρχουν φύλακες!

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ
Ογδόντα αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε ολόκληρη τη χώρα δεν λειτουργούν επειδή δεν υπάρχει κανείς να τα λειτουργήσει.....
Λουκέτο μπήκε και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Νισύρου απ’ όπου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε εξαγγείλει την πρόσληψη 200 μόνιμων αρχαιοφυλάκων! Οι τελευταίοι ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις ενώ την ίδια στιγμή ακυρώθηκε λόγω… σοβάδων ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση αναψυκτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.
Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε αφίξεις ξένων επισκεπτών. Την ίδια ώρα η «βαριά βιομηχανία» του πολιτισμού ψάχνει τα… γρανάζια της!
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, για παράδειγμα, διαρκώς εξαγγέλλεται από την υπουργό Πολιτισμού κ. Κονιόρδου χωρίς να εφαρμόζεται. «Ακόμα όμως κι αν εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό για να το λειτουργήσει. Ο νέος οργανισμός του Ταμείου Απαλλοτριώσεων, στο οποίο προβλέπονται προσλήψεις, βρίσκεται μπλοκαρισμένος από τον Νοέμβριο στο γραφείο της υπουργού», σημειώνει στον «Ε.Τ.» πηγή του υπουργείου.

Oύτε αναψυκτήρια

Μέσα στα άλλα, το Ταμείο Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) προχώρησε στην ακύρωση του δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου, με αντικείμενο την ταυτόχρονη μίσθωση έντεκα αναψυκτηρίων σε κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους. Ο διαγωνισμός ακυρώθηκε «μετά την κοινοποίηση στο ΤΑΠΑ επείγοντος εγγράφου της ΕΦΑ Κυκλάδων περί αναθεώρησης-χωροθέτησης νέου κτιρίου στο αναψυκτήριο του αρχαιολογικού χώρου Δήλου», μας πληροφορεί ανακοίνωση του Ταμείου.
Στο έγγραφό της η Εφορεία Κυκλάδων αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πτώση σοβάδων που σημειώθηκε στο πωλητήριο της Δήλου. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί πρόσφατα και σε αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου!!! Η επισκευή του κτιρίου κρίνεται από την Εφορεία ως ασύμφορη και προτείνεται η δημιουργία νέου πωλητηρίου!
Μετά από αυτήν την εξέλιξη και μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των αναψυκτηρίων (στις προθέσεις του ΤΑΠΑ είναι ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί σύντομα…) οι χιλιάδες ξένοι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων θα δροσίζονται από τους ψύκτες, όπου αυτοί υπάρχουν.
Οσον αφορά τη Δήλο οι πολυάριθμοι επισκέπτες της είτε θα πρέπει να προμηθεύονται νερό από τα πλοιάρια που τους μεταφέρουν στο νησί είτε θα πουν το… νερό νεράκι! Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η Εφορεία Κυκλάδων «ξεκίνησε κατεπείγουσες έρευνες για την προμήθεια αυτόματων πωλητών…», όπως μας ενημέρωσαν.

Οι εξαγγελίες Τσίπρα και οι κινητοποιήσεις των αρχαιοφυλάκων

Οι αρχαιοφύλακες από την πλευρά τους εξήγγειλαν τρίωρη στάση εργασίας για την ερχόμενη Πέμπτη 6 Ιουλίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της Αττικής. Στο φόντο της απεργιακής κινητοποίησης- «δεν θα είναι η μοναδική», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΕΥΦΑ Γιάννης Μαυρικόπουλος- υπάρχει η εξαγγελία Τσίπρα για την πρόσληψη 200 μόνιμων αρχαιοφυλάκων. Κατά τραγική ειρωνεία η εξαγγελία του πρωθυπουργού έγινε από τη Νίσυρο στις 13-12-2016 όπου σήμερα «το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι κλειστό γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να το λειτουργήσει. Αν η εξαγγελία του κ. Τσίπρα είχε υλοποιηθεί, αυτήν τη στιγμή το Μουσείο της Νισύρου όπως και άλλα που σήμερα είναι κλειστά θα λειτουργούσαν κανονικά», σημειώνει στον «Ε.Τ.» ο κ. Μαυρικόπουλος. «Ογδόντα μουσεία και αρχαιολογικές συλλογές σε όλη την Ελλάδα δεν λειτουργούν σήμερα για τον ίδιο λόγο», σημειώνει ο ίδιος.
tsipras-nisiros-1300 Κλειστά 80 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι γιατί δεν υπάρχουν φύλακες!
Η ΠΕΥΦΑ καταγγέλλει «τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού» και ζητάει «μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, όπως είχε δεσμευτεί ο πρωθυπουργός». Ζητάει επίσης να υπάρχει «διαβούλευση στο νέο Οργανισμό του ΤΑΠΑ», όπως και «την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας του υπ. Πολιτισμού».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Πηγή : http://www.mykonosticker.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...