7 Ιουλ 2017

Πάρος: δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι στη καθαριότητα

Ένα πολύ ηχηρό μήνυμα έρχεται από την γειτονική Πάρο… Με την κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι της Παροικιάς και με τους όγκους των σκουπιδιών να έχουν μαζευτεί, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και οι υπάλληλοι άφησαν το γραφείο και ανέλαβαν οικιοθελώς να μαζέψουν τα απορρίμματα (!!!) 

Παράλληλα το Ειρηνοδικείο Πάρου έκανε δεκτά τα αιτήματα των συμβασιούχων στη καθαριότητα (σ.σ. ο Δήμος είχε ρόλο υπεράσπισης των συμβασιούχων και έκανε παράσταση υπέρ τους) και δόθηκε εντολή προς το Δήμο να αρχίσει να πληρώσει μέρος των οφειλόμενων…

Ας δούμε όμως τις δύο αυτές ειδήσεις όπως μεταφέρονται από την ιστοσελίδα fileleutheros.net…
Με τίτλο «Ναι μεν αλλά..» διαβάζουμε ότι «Η κατάσταση που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι Παροικιάς -τη βιτρίνα του νησιού για κάθε επισκέπτη-, δεν τιμούσε κανέναν. Οι όγκοι σκουπιδιών που είχαν μαζευτεί έδιναν μία πολύ άσχημη εικόνα για το νησί μας.  Όπως ειπώθηκε η απεργία των εργατών καθαριότητας και η έλλειψη προσωπικού οδήγησε στην κατάσταση που επικρατούσε. 

Τελικά, την Τετάρτη, 5/7/2017, το πρωί, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου, Σταύρος Καραχάλιος και οι δύο υπάλληλοι του Ταμείου, μετέβησαν οικιοθελώς στο λιμάνι, και μάζεψαν τα απορρίμματα. 

Η παραπάνω πράξη σαφώς και τιμάει τα στελέχη του λιμενικού ταμείου Πάρου Αντιπάρου, αλλά… έστω και αν υπάρχουν τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού στην καθαριότητα (που υπάρχουν), θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει μία καλύτερη διευθέτηση κατανομής προσωπικού, ώστε τουλάχιστον, σε σημεία όπως το λιμάνι Παροικιάς, τα απορρίμματα να μαζεύονται».
Και για το θέμα των συμβασιούχων … «Δικαιώθηκαν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας δήμου Πάρου, ύστερα από την εκδίκαση της υπόθεσής τους στο ειρηνοδικείο του νησιού μας στις 26/6/2017. Θυμίζουμε ότι οι συμβασιούχοι είχαν προσφύγει με ασφαλιστικά μέτρα στο ειρηνοδικείο Πάρου, ζητώντας να τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους χρήματα.

 Η απόφαση του ειρηνοδικείου στάλθηκε στον δήμο, ώστε αρχικά να τους αποδοθεί ένα μέρος των δεδουλευμένων τους. Τέλος, ομόφωνα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο δήμου Πάρου στην έκτακτη συνεδρίαση στις 4/7/2017 οι νέες συμβάσεις του προσωπικού που είχε προσληφθεί σε θέσεις καθηκόντων καθαριότητας (οδηγοί και εργάτες καθαριότητας) και εξακολουθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι 7-6-2017».
Πηγή : http://cycladesplus.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...