6 Ιουλ 2017

Δήμαρχος Κύθνου: Εγκαταστάθηκε νέο μηχάνημα μέτρησης πυκνότητας αίματος

Νέο μηχάνημα μέτρησης πηκτικότητας αίματος (INR) τοποθετείται ήδη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, Σταμάτης Γαρδέρης, σε απάντηση διαμαρτυρίας που έγινε στο Cyclades Voice ότι επί δυο περίπου μήνες δεν είναι δυνατή η σχετική εξέταση στην Κύθνο. Μάλιστα, ο δήμαρχος Κύθνου μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, είπε ότι το προηγούμενο μηχάνημα αποσύρθηκε το τελευταίο διάστημα, γιατί δεν διατίθενταν αναλώσιμα από την εταιρεία, όμως δεν σταμάτησε και η σχετική εξέταση των ασθενών...

Σημειώνεται, ότι η εξέταση αυτή πραγματοποιείται περιοδικά από άτομα που πάσχουν από καρδιοπάθειες και συγγενείς ασθένειες (χειρουργηθέντες ή μη) κατά τις οποίες έχουν χορηγηθεί αντιπηκτικά φάρμακα και η αντιπηκτική αγωγή θα πρέπει να παρακολουθείται και να ελέγχεται πολύ προσεκτικά ώστε να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα στην αναστολή του θρόμβου και τη δημιουργία εκτεταμένης αιμορραγίας

Όπως διευκρίνισε ο κ. Γαρδέρης, το αίμα εστέλνετο αυτό το διάστημα για έλεγχο σε εργαστήριο εκτός Κύθνου και τα αποτελέσματα έρχονταν ακόμη και αυθημερόν.

Το νέο μηχάνημα προσφέρθηκε από χορηγούς, ενώ και ένας υπερηχογράφος τελευταίας τεχνολογίας διατέθηκε επίσης από χορηγία και θα πραγματοποιούνται εξετάσεις περιοδικά από τον ίδιο το χορηγό που είναι ειδικός επιστήμονας.

Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου, είναι στελεχωμένο από το διευθυντή (παθολόγος), έναν αγροτικό ιατρό και μια νοσηλεύτρια, ενώ ένα ακόμη αγροτικός ιατρός καλύπτει το αγροτικό ιατρείο της Χώρας.

Δανάη Μαύρου

Newsroom Cyclades Voice

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...