18 Ιαν 2019

462.000 ευρώ για έργα υποδομής στην Πάρο

Τρία σημαντικά έργα υποδομών συνολικής αξίας 462.756,78 ευρώ προχωράνε στην Πάρο ύστερα από την έγκριση των αντίστοιχων μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πάρου. Τα έργα αφορούν την επέκταση ΧΥΤA του νησιού, την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης και την αγορά προσκρουστήρων για το κεντρικό λιμάνι της Παροικιάς. 

Στόχος της παρέμβασης με τα χρηματοδοτούμενα έργα είναι αφενός η βέλτιστη διαχείριση των απορριμμάτων που θα συμβάλλει στην ανάπλαση και την προστασία του υπάρχοντος οικοσυστήματος, αφετέρου η προστασία των διερχόμενων πλοίων και των επιβατών τους. 

Ειδικότερα, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», η διακήρυξη για το Υποέργο «Μελετητική ωρίμανση της κατασκευής επέκτασης ΧΥΤA Πάρου», συνολικού προϋπολογισμού 275.105,71 € καθώς και η δημοπράτηση για το Υποέργο «Μελετητική ωρίμανση κατασκευής μονάδας κομποστοποίησης Δήμου Πάρου», συνολικού προϋπολογισμού 63.874,07 €, με κωδικό ΟΠΣ «5010735».

 Επιπλέον, εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων η ένταξη του έργου της Προμήθειας Προσκρουστήρων Κεντρικού Λιμένος Παροικιάς, προϋπολογισμού 123.777,00 € με δικαιούχο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου –Αντιπάρου και Φορέα Υλοποίησης τον Δήμο Πάρου. 

 Με αφορμή την ένταξη των τριών αυτών έργων στα χρηματοδοτικά Προγράμματα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος δήλωσε πως «αποδεικνύουμε καθημερινά ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε το στρατηγικό μας σχέδιο για την αειφόρο ανάπτυξη του νησιού. 

Με αποκλειστικό γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, εργαζόμαστε σκληρά ώστε να διεκδικούμε όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που υπάρχουν» 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...