19 Ιαν 2019

Υπουργείο Υγείας: Εγκύκλιος για την παρακολούθηση της ποιότητας νερού κατανάλωσης σε ξενοδοχεία & τουριστικές εγκαταστάσεις!

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Υγείας για την παρακολούθηση ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης εντός του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης νοσοκομείων, κλινικών, κέντρων υγείας, οίκων ευγηρίας, τουριστικών εγκαταστάσεων, ξενοδοχείων, φυλακών και στρατοπέδων. 

 Στην σχετική εγκύκλιο γίνονται επισημάνσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων σε θέματα παρακολούθησης της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

 Η ελάχιστη συχνότητα δειγματοληψίας και αναλύσεων θα είναι μία ανά εξάμηνο (2 φορές ετησίως) και η ευθύνη για τη δειγματοληψία και ανάλυση θα είναι των «υπευθύνων» των κτιρίων.

 Οι «υπεύθυνοι των κτιρίων» είναι οι κατά το νόμο υπεύθυνοι λειτουργίας της εγκατάστασης ή / και του κτιρίου. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων των δειγματοληψιών θα πρέπει να αποστέλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες Περιβαλλοντικής Υγιεινής των Περιφερειακών Ενοτήτων για ενημέρωση.


Πηγή : https://sifnaiko-fos.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...