26 Ιαν 2019

Φολέγανδρος... Μικρό κόστος, μεγάλα οφέλη



Τη δυνατότητα στους πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες του νησιού, να μάθουν, ή να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα, από το χώρο τους, δίνει ο Δήμος Φολεγάνδρου, μέσω προγράμματος του Δικτύου Υγιών Πόλεων. 

 Σύμφωνα με την πρόσκληση του Δήμου Φολεγάνδρου, “το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με τη Linguaphone δημιούργησε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον, την ηλεκτρονική πλατφόρμα Linguaphone Digital School, μέσω της οποίας ο εκπαιδευόμενος μπορεί να μάθει μια ξένη γλώσσα ή να εξασκήσει τη γλώσσα που ήδη γνωρίζει με το δικό σου ξεχωριστό ρυθμό και σύμφωνα με τις προσωπικές του ανάγκες (e-learning)”. 

 Δράση για την αντιμετώπιση των ελλείψεων

 Η μέθοδος περιλαμβάνει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα. Το πρώτο English Course αφορά στην εκμάθηση Γενικών Αγγλικών καλύπτοντας τα δύο επίπεδα των αρχάριων A1 και A2 (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαίκό Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης).

 Απευθύνεται σε όσους δεν έχουν κάνει καθόλου μαθήματα αγγλικών στο παρελθόν ή δεν έχουν ασχοληθεί με την αγγλική γλώσσα. 

Επίσης είναι ιδανικό για όσους έχουν κάποια γνώση της γλώσσας και θέλουν να τη βελτιώσου, όπως επίσης και για όσους γνωρίζουν τη γλώσσα αλλά έχουν πρόβλημα στην προφορική επικοινωνία (δεν έχουν ευχέρεια λόγου). Το δεύτερο, Business English, αφορά στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας και βελτίωση των δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο. Αφορά στα επίπεδα B1, B2 & C1 (σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαίκό Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης) και έχει περισσότερο επαγγελματικό προσανατολισμό.

 Απευθύνεται σε όσους βρίσκονται τουλάχιστον σε επίπεδο Β1 και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα πρακτικά, γρήγορα και αποτελεσματικά καθώς και να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στην επιχειρηματική – επαγγελματική ορολογία και δεξιότητες. Ο Δήμος Φολεγάνδρου, ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, συμμετέχει στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα και επιδοτώντας το κόστος συμμετοχής για κάθε κωδικό ανά οικογένεια, παρέχει τη δυνατότητα στους δημότες του να λάβουν μέρος και να αποκτήσουν δωρεάν ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα e-learning/digital school της Linguaphone. 

 Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο Φολεγάνδρου, στο νησί δε λειτουργεί φροντιστήριο ξένων γλωσσών, με αποτέλεσμα, όσοι κάτοικοι επιθυμούν να μάθουν κάποια ξένη γλώσσα, να επαφίενται είτε στις γνώσεις που αποκτούν μέσα από την υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση (Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις), είτε μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων, για τα οποία δεν είναι πάντοτε εύκολο να βρεθεί καθηγητής.

 Ως εκ τούτου, για ένα νησί, που βασίζεται στον τουρισμό, για την οικονομική ανάπτυξή του, όπως και τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων, από το Δήμο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η στήριξη των δημοτών, προκειμένου να ξεκινήσουν ή να ενισχύσουν την εκμάθηση, με χαμηλό κόστος, προκειμένου αφενός να βελτιωθεί το επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους τουρίστες από το εξωτερικό και αφετέρου να αναβαθμιστεί και το μορφωτικό τους επίπεδο.

 Για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Φολεγάνδρου.

 Μικρό κόστος, μεγάλα οφέλη 

 Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, παρά το γεγονός, ότι συνήθως προσφέρει δυνατότητες και προγράμματα στους Δήμους – μέλη, σχετικά με την υγεία, αυτή τη φορά τους δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουν τους πολίτες με ελλείψεις, σε ό,τι αφορά στην εκμάθηση ξένης γλώσσας.

 Όπως αναφέρει το ίδιο το ΕΔΔΥΠΠΥ, “την περίοδο που διανύουμε η διγλωσσία και ειδικά η γνώση των Αγγλικών είναι απαραίτητο εφόδιο για την αγορά εργασίας. 
Το κόστος εκμάθησης όμως φροντιστήρια ή ιδιαίτερα, είναι για τις οικογένειες με οικονομικά προβλήματα δυσβάσταχτο. 
Επιπλέον υπάρχει η ανάγκη για την απόκτηση εξειδικευμένων Αγγλικών-business English. 

Είναι βέβαιο ότι η ανεργία δημιουργεί και επιβαρύνει την υγεία του κόσμου (ψυχική και όχι μόνο), μιας και δεν έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες για την πρόσβαση στη γνώση! Στο πλαίσιο αυτό το Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει σε όλους τους Δήμους μέλη του να συμμετάσχουν στο καινοτόμο αυτό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα γνωστοποιείται στους δημότες ως μια συνεργασία του Δήμου και της Linguaphone με την υποστήριξη του ΕΔΔΥΠΠΥ”. 

 Η συμμετοχή του Δήμου αφορά πρωτίστως στη δυνατότητα παροχής του Προγράμματος στους οικονομικά ασθενέστερους δημότες και άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, μέσα από την επιδότηση από τον Δήμο τους με μόλις 1,5 ευρώ το μήνα (πλέον ΦΠΑ) για κάθε κωδικό - οικογένεια,, ώστε να αποκτήσουν ετήσια συνδρομή στην πλατφόρμα e-learning / digital school της Linguaphone.

Επιπλέον η συμμετοχή του Δήμου αφορά στην ενημέρωση για όλους τους υπόλοιπους δημότες, αλλά και επιχειρήσεις, στους οποίους θα δοθεί μέσα από το ΕΔΔΥΠΠΥ, η δυνατότητα να αποκτήσουν μία ετήσια συνδρομή με ένα πολύ μικρό κόστος.
 Πηγή : https://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...