18 Ιαν 2019

Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τα μικρά νησιά

Στο στάδιο της υλοποίησης εισέρχεται ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που ενισχύει τον νευραλγικό όσο και κρίσιμο για τους νησιώτες τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. 

 Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέβη στην προέγκριση υπογραφής των συμβάσεων με τους αναδόχους του έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού», το οποίο αποτελεί υποέργο της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 1.757.171,72 ευρώ.

 Μέσω της παραπάνω Πράξης, στο σύνολό της, θα εξοπλιστούν με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα, 3 Κέντρα Υγείας και 21 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

 Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν είναι τα Κέντρα Υγείας Αμοργού, Ίου και Πάτμου καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κουφονησίων, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Σχοινούσας, Φολεγάνδρου και Χάλκης.

 Η προμήθεια αφορά σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (όπως απινιδωτές, πιεσόμετρα, Doppler αγγείων, καρδιοτοκογράφους, ψηφιοποίηση ακτινολογικών εργαστηρίων κλπ) λοιπό εξοπλισμό (όπως φορητούς και σταθερούς υπολογιστές, εκτυπωτές κλπ), απαραίτητο για την εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και σε έξι (6) ασθενοφόρα μικρού όγκου, κατάλληλα να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς, που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες. 

 Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», στον Άξονα Προτεραιότητας «Ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 

Πηγή : https://www.koinignomi.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...