15 Ιαν 2019

Θέσεις της Λαικής Συσπείρωσης για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2011

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Θ.Γ.ΧΡΥΣΟΛΩΡΑ 

ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΙΦΟΥ 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2011 (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 11-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011) 

 Η κατάρτιση-ψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου είναι βασικές αποφάσεις-ενέργειες του Δημοτικού Συμβουλίου αφού με αυτές προδιαγράφονται οι προτεραιότητες,οι κατευθύνσεις και οι επιλογές για την επίλυση των προβλημάτων του νησιού.Με το τεχνικό πρόγραμμα προδιαγράφονται έργα και παρεμβάσεις μέσω των οποίων υλοποιείται η πολιτική του Δήμου. 

 Θέλω να επισημάνω,για μια ακόμα φορά,την ανυπαρξία εισηγητικής έκθεσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι η κατάρτιση και ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος.

Αν η εισήγησή σας είναι η απόφαση για το 2010 που περιλαμβάνεται στο φάκελο που μας δόθηκε,τότε ευθαρσώς σας λέμε ότι διαφωνούμε διότι πρόκειται για ένα τεχνικό πρόγραμμα εικονικό το οποίο δεν εκτελέστηκε και δεν αντιμετωπίζει το σύνολο των λαϊκών αναγκών αλλά και της ανάπτυξης του πρωτογεννή τομέα που εμείς θεωρούμε αναγκαία. 

 Π.χ.ενώ γνωρίζουμε ότι ορισμένες περιοχές του νησιού(Λιβάδι-Συκαμιά κ.λ.π.)πλήτονται κάθε χρόνο από τις βροχές δεν προβλέπεται καννένα αντιπλημμυρικό έργο για αυτές τις περιοχές. Δεν προβλέπεται κατασκευή ή μελέτη κανενός αγροτικού δρόμου σε περιοχές με δυνατότητα αγροτικής ανάπτυξης. Δεν προβλέπεται η κατασκευή κανενός περιφερειακού δρόμου που βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση(Λιβάδι-Χώρα).

Στην Συκαμιά που τα ρέματα χρησιμοποιούνται ως δρόμοι και ως περάσματα του δικτύου της ύδρευσης ή κατασκευή ενός περιφερειακού δρόμου θα έλυνε και τα δύο προβλήματα αυτής της περιοχής που έχει ζωή 12 μήνες. Καμιά μελέτη ή σκέψη για κατασκευή μικρών φραγμάτων τα οποία θα βοηθήσουν στην άρδευση αλλά θα βοηθήσουν στην οικολογική ισοροπία του νησιού. Τελειώνοντας θέλω να τονίσω ότι η δικιά μας αντίληψη για την ανάπτυξη δεν είναι λογιστική. 

Η δικιά μας αντίληψη έχει ως κεντρικό άξονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Η δικιά μας αντίληψη ιεραρχεί τις λαϊκές ανάγκες και διεκδικεί κονδύλια για την ικανοποίησή τους. 

Πηγή : https://lsserifos.blogspot.com/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...