7 Ιουλ 2019

Με αυτοδυναμία της Ν.Δ. και χωρίς την Χρυσή Αυγή η νέα Βουλή

Η εικόνα της έως τώρα καταγραφής του εκλογικού αποτελέσματος. Πότε θα λειτουργήσει ξανά το κοινοβούλιο. Ξεκάθαρη η εικόνα που παρουσιάζει η νέα Βουλή που προκύπτει από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου: 

Η ετυμηγορία των ψηφοφόρων δίνει καθαρή αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία με 158 έδρες, χρίζοντας πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παράλληλα από το νέο κοινοβούλιο θα λείπει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις της εταιρίας Singular Logic, που διεξάγει τις εκλογές σε συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο.

 Η Βουλή θα είναι εξακομματική με το κόμμα «Μέρα 25» του Γιάνη Βαρουφάκη και την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου να αποτελούν τα δύο νεοεισερχόμενα κόμματα στο κοινοβούλιο.

 Στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 86 έδρες θα βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκράτησε τις δυνάμεις του επιτυγχάνοντας ποσοστό κοντά στο 32%, έχοντας διαφορά 8 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, που κινείται οριακά κάτω από το 40%, θα λάβει, όμως, το μπόνους των 50 εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος. 

 Στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό κοντά στο 8%, ενώ το ΚΚΕ προσεγγίζει το 5,4%. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το κοινοβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει στις 17 Ιουλίου για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ενώ η νομοθετική διαδικασία θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου. 

 Στις δηλώσεις του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η Βουλή «θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι» αφού δεν υφίσταται περίοδος χάριτος για τη νέα κυβέρνηση. 

 Τα ονόματα που ακούγονται για την θέση του νέου Προέδρου της Βουλής, είναι αυτά του Κώστα Τασούλα, του Κώστα Τζαβάρα αλλά και του Νικήτα Κακλαμάνη.

 Δείτε τα έως τώρα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου εδώ:


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...