4 Ιουλ 2019

Διακοπή οικοδομικών εργασιών για το ξενοδοχειακό συγκρότημα στη Βλυχάδα

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στις 2 Ιουλίου 2019, από το Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας εκδόθηκε σήμα διακοπής εργασιών για την οικοδομική άδεια βάσει της οποίας ανεγείρεται ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία της Βλυχάδα, στη Σαντορίνη. 

 Η διακοπή των εργασιών είναι αποτέλεσμα της αίτηση αναστολής άδειας ανέγερσης οικοδομής που κατέθεσε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά. 

 Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ έχει ως εξής: 

 “Μετά την προτροπή της τοπικής κοινωνίας, πολλών τοπικών φορέων καθώς και της Τοπικής Επιτροπής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στη Σαντορίνη, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατέθεσε αίτηση αναστολής άδειας ανέγερσης οικοδομής στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά για το ξενοδοχειακό συγκρότημα που ανεγείρεται στην παραλία της Βλυχάδας. 

 Χθες, 2 Ιουλίου 2019, από το Πολεοδομικό Γραφείο Θήρας εκδόθηκε σήμα διακοπής εργασιών για την εν λόγω οικοδομική άδεια. Το σήμα διακοπής των εργασιών εκδόθηκε αυτοδίκαια μετά την αίτηση ακυρώσεως της οικοδομικής αδείας, η οποία κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά. 

 Η παραγγελία αναστολής εργασιών εκκρεμούσε από τις 20 Ιουνίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία παρελήφθη από Πολεοδομικό Γραφείο Σαντορίνης, το οποίο καθυστέρησε να την διεκπεραιώσει επί σχεδόν δύο εβδομάδες. 

 Κάθε εργασία από εδώ και στο εξής είναι παράνομη. Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της μαζικής κινητοποίησης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ σε συνεργασία με τους παρακάτω τοπικούς φορείς:

 1. Θηραϊκή Εταιρεία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών 

2. Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Σαντορίνης Ατλαντίδα

 3. Διεθνής Δράση για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Σαντορίνης 

4. Πολιτιστικός Σύλλογος «Εστία Πύργου Καλλίστης Θήρας»

 5. ΕΛΜΕ Θήρας (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θήρας) 

6. Σωματείο “Πολίτες της Οίας” 

7. Εταιρεία Προστασίας Υποθαλάσσιων Σχηματισμών Ηφαιστείου Σαντορίνης 

8. Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας (SAF Santorini Arts Factory) 

9. Ινστιτούτο Μελέτης Περιβάλλοντος Ηφαιστείου Σαντορίνης (ΙΜΠΗΣ) 

10. iSea-Περιβαλλοντική Οργάνωση για την προστασία των Υδάτινων Οικοσυστημάτων” 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...