27 Ιουλ 2019

Παρκαδόρος και ναύτης video

Τους είπαν »αστέρες της γεωμετρίας»,»τοπογράφους του αμπαριού» και »αετούς των διαστάσεών»……
δείτε το videohttps://vimeo.com/229311293
Τίποτα απ ολα αυτα δεν είναι…..είναι ένας απλός ναύτης που τους χειμερινούς μήνες βάφει,σκαρφαλώνει σε σκαλωσιές,κάνει ματσακονι,και τους θερινούς μήνες προσπαθεί να παρκάρει ένα LAND ROVER εκεί που μόνο ενα Smart χωράει !

Είναι o άνθρωπος με δυο ιδιότητες…. 

 Οταν οι ροδες πατησουν στον καταπελτη ,οτι ηξερες εκει στους δρομους το ξεχνας…..Στο γκαραζ επικρατουν αλλοι κανονες…. 


 Ακούς τον παρκαδορο-ναύτη κοιτάζοντας τον στα μάτια….Εκείνα τα δευτερόλεπτα ει ναι ο θεός σου …..

Είναι αυτός που θα σου μάθει που είναι η δεξιά μεριά σου και που η αριστερή….είναι αυτός που θα σου μάθει να κάνεις όπισθεν σε ανηφορική ράμπα χωρίς να παίζεις με το χειρόφρενο…..

είναι αυτός που θα σε βάλει σε ασφαλή θέση και θα αφήσεις δυο πόντους από το μπροστινό αυτοκίνητο…..είναι αυτός που το TETRIS στο κινητό του το μετέφερε στο γκαράζ του πλοίου…..είναι αυτός που έχει όλη την ευθύνη του οχήματος σου μέχρι να σου πει »βάλτε ταχύτητα και χειρόφρενο»…

Είναι άτομα σκληραγωγημενα,που βγάζουν λαρύγγι και υπομονή όπως γράφτηκε από τον Σπύρο Σεραφείμ στο protagon.gr μεταξύ άλλων »

Με αυτά τα αστέρια της γεωμετρίας, τους τοπογράφους του αμπαριού, τους αετούς των διαστάσεων. Εσύ νομίζεις ότι δεν χωράς. 
Ομως εκείνος θα σε χώσει στη σωστή θέση, λες και παίζει Tetris με αυτοκίνητα. 

Είδος ξεχωριστό, προφανώς και μεταλλαγμένο, λόγω του καυσαερίου που καταπίνουν κάθε μέρα. Ανθρωποι με υπομονή και επιβολή. 

Με μένα θα τα βγάλουν εύκολα πέρα γιατί είμαι οδηγάρα και, άμα λάχει, παρκάρω σε τηλεφωνικό θάλαμο. Με την κοπελιά, που έχει και ένα σκυλάκι, θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους»

 Είναι αυτός που έχει να αντιμετωπισει τον κάθε πικραμένο οδηγό που τσακώθηκε με τη γυναίκα του πριν μπει στο βαπόρι,αυτόν που έχασε το στοίχημα στο 90′,τον άφραγκο απο τις διακοπές, και το εξιλαστήριο θύμα ,ο σάκος του μποξ φαντάζει όμορφα στο πρόσωπο του παρακαδορου-ναύτη….

.αυτός θα τα πληρώσει ολα…

Όπως συνεχίζει ο Σπύρος Σεραφείμ να σημειώνει » Μπορεί να σου ακούγεται ερωτικό. Ίσως να είναι και πιεστικό, από κάποιον που δεν σου επιτρέπει να χαμηλώσεις τα μάτια. 

Και εσύ πάντα υπακούς. Αφήνεσαι. 

Κοιτάς εκείνον. Κάνεις ό,τι και αν σου πει. Χωρίς αντίρρηση, χωρίς συζήτηση. 

Και προσπαθείς να το κάνεις καλά. Τα μάτια σου είναι στα χέρια του. Και τα αυτιά σου στη φωνή του. 

Είναι το ένα λεπτό που του ανήκεις.

 Και κάπου εκεί αρχίζουν οι διάλογοι τύπου» θα πάω όπου θέλω εγω»…..» » εγώ είμαι χρόνια οδηγός και ξέρω»,»μην με βάζεις εδώ δεν έχω καλό χειρόφρενο» οι μισοί οδηγοί είναι γιατροί και θέλουν να βγουν πρώτοι στον Πειραιά,οι άλλοι μισοί θέλουν να πάνε αεροδρόμιο κ.ο.κ…..
και ο παρκαδόρος είναι ένας ενάντιων όλων……

.και καλείται να είναι ευγενής να μιλάει στον πληθυντικό και να ικανοποιεί τα γούστα των πελατών-επιβατών …

.Να σημειώσουμε εδώ ότι ένας παρκαδόρος-ναύτης καλείται να παρκάρει ημερησίως στη βάρδια του από 60 έως 120 αυτοκίνητα μόνος του !!! και ο αριθμός διαφέρει ανάλογα το πλοίο.. 

 Υπάρχουν φυσικά και τα ευτραπελα όπως »μου το βάζετε εσείς γιατί εγω δεν μπορώ? » ειναι μια κλασσική ερώτηση νέου οδηγοί που μπαίνει πρώτη φορα σε γκαράζ βαποριού….

Υπάρχουν και οι »έξυπνοι» οδηγοί…..

Τους λες βαλτε το τιμόνι ολο δεξιά και σε ρωτάει κοιτώντας σε με το βλέμμα της αγελάδας…..»

Δεξιά οπως με κοιτάτε εσείς η όπως σας κοιτάω εγω ???» !!!! και συ καλείσαι εκείνη τη στιγμή να είσαι ήρεμος και ευγενικός !!!!! τα επαγγελματα εχουν τις ιδιαιτεροτητες τους…..

Ετσι και αυτο του παρκαδορου-ναυτη που καλειται να κανει τον παρκαδορο στο γκαραζ, και τον ναυτη οταν το καραβι φυγει απο το λιμανι…. 

 Aναρωτήθηκε ο δημοσιογραφος γραφοντας »

Ούτε και ξέρω τι κάνουν όταν το πλοίο σηκώνει πόρτα και άγκυρα. Μπορεί να κάθονται κάπου εκεί κάτω και να ακούν το θηρίο να μουγκρίζει. 

Κάποια στιγμή θα χάνουν για λίγο το μέτρο του χρόνου και θα αναρωτιώνται αν αυτό το ταξίδι είναι αναχώρησης ή επιστροφής.»

Θα του απαντήσουμε εμείς…….

Θα τσεκάρει όλα τα αυτοκίνητα αν έχουν χειρόφρενο,αν χρειάζονται κάποια ιμάντες ,αν θέλουν κάποια τάκο, και αφού τα ελέγξει όλα αυτά θα πάει να αλλάξει ρούχα και θα αναλάβει τη βάρδια του,άλλος για τιμόνι ,άλλος για καθαριότητα στα deck ανάλογα σε τι είδους καράβι υπηρετεί….. 

 και στο επομενο λιμανι καλειται παλι να ξεφορτωσει και να ξαναφορτωσει και τουμπαλιν….

.Για αυτό δείξτε τη συμπάθεια σας σε αυτόν το κλάδο που μόνο σκοπό έχει να σας ταξιδέψει με ασφάλεια …..και μην ξεχνάμε,είναι ένα από τα επαγγέλματα που πασχίζουν το καλοκαίρι για αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πάνε διακοπές…..

Να σεβόμαστε λοιπόν και να δείχνουμε κατανόηση σε αυτούς που το καυσαέριο είναι κομμάτι της καθημερινής τους διατροφής…… 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...