30 Σεπ 2019

Τοποθέτηση Δήμου Σίφνου για το νέο λιμάνι στις Καμάρες

To σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου θέλει να διαβεβαιώσει τους κατοίκους και τους φίλους του νησιού μας, συμμεριζόμενο το ενδιαφέρον και τις ανησυχίες τους, ότι το θέμα της διαμόρφωσης λιμένα Καμαρών ιεραρχείται ως ένα από τα σοβαρότερα θέματα που οφείλει να αντιμετωπίσει και το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο επίκεντρο του κοινού ενδιαφέροντος.

 Ο Δήμος Σίφνου παρακολουθεί με αυξημένη προσοχή ό,τι αφορά στο ζήτημα αυτό και οι όποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνει εντάσσονται στα πλαίσια της υφιστάμενης νομοθεσίας, χωρίς να παρακάμπτονται τα συναρμόδια όργανα. Είναι προφανές ότι, επειδή το θέμα χρήζει μιας σοβαρής και εξαιρετικά υπεύθυνης προσέγγισης, ο Δήμος Σίφνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της επιδιώκουν να υπάρξει συντονισμός των χειρισμών και των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, το συμφέρον του νησιού μας και των ανθρώπων του. 

Επιπλέον, εκτιμώντας ότι το θέμα της διαμόρφωσης του λιμένος απαιτεί από μόνο του ειδικές επιστημονικές γνώσεις, έχει ζητήσει την επιστημονική συνδρομή της έγκριτης επιστήμονα κας Βίκης Τσουκαλά, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και υπεύθυνης του Εργαστηρίου Λιμενικών Έργων του ιδίου Ιδρύματος.

 Παράλληλα, είναι σε επικοινωνία με την εταιρεία συμβούλων που εκπονεί το σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων. Διαβεβαιώνουμε τους συνδημότες μας και τους φίλους της Σίφνου ότι μέλημα του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είναι και παραμένει το όφελος της Σίφνου και η λελογισμένη ανάπτυξή της. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει άμεση ενημέρωση.

 Η Δήμαρχος & το Δημοτικό Συμβούλιο Σίφνου 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...