13 Σεπ 2019

Αξιοποίηση των μικρών πλοίων κρουαζιέρας

Με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, κ. Θ. Κόντε, συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής ανάλυση των στοιχείων και των δεδομένων για την πορεία της κρουαζιέρας στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά αλλά και για τις προοπτικές της για το μέλλον. 

 Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την παγκόσμια τάση για την κρουαζιέρα, με μικρά πλοία έως 500 επιβατών, προκειμένου να μετατραπούν και άλλα, μικρότερα ελληνικά νησιά σε προορισμούς για την κρουαζιέρα. 

 Ο κλάδος της κρουαζιέρας, μετά από δύο χρόνια υποχώρησης, εφέτος έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο και εκτιμάται ότι η χρονιά θα «κλείσει» με άνοδο 10% σε σχέση με το 2018, ενώ υπολογίζεται ότι περισσότερα από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες θα επισκεφθούν τους ελληνικούς προορισμούς έως το τέλος του έτους. 

 Ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών, κ. Κόντες, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την ισχυρή τάση που καταγράφεται, από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, οι οποίες εντάσσουν στα προγράμματά τους περισσότερους ελληνικούς προορισμούς, τόσο για το 2019, όσο και για το 2020. 

 Ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρη μετά τη συνάντηση δήλωσε: «Η Ελλάδα με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής είναι ο ιδανικός τόπος για τον θαλάσσιο τουρισμό. Με τον κλάδο της κρουαζιέρας και του yachting να αποτελεί βασικό πυλώνα της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

 Οι βάσεις έχουν τεθεί και προχωρούμε στα επόμενα βήματα ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας.” 

 Από την πλευρά του ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών σε λιμάνια που αποτελούν προορισμούς για την κρουαζιέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα υπάρξει άμεσα, συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού με τα Υπουργεία Υποδομών και Ναυτιλίας. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...