10 Σεπ 2019

Δύο φωτογράφοι με καταγωγή από τη Σέριφο στο Serifos Sunset Race 2019

Δύο φωτογράφοι με καταγωγή από τη Σέριφο, ο Νίκος Κοκολάκης και ο Στέφανος Αντιμάντο, ή αλλιώς Serifos Photographers, θα αναλάβουν εθελοντικά την φωτογραφική κάλυψη της διοργάνωσης μαζί με τον επαγγελματία φωτογράφο αθλητικών διοργανώσεων, Νάσο Τριανταφύλλου. 

 Ο Νίκος Κοκολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. 

Με καταγωγή από την Κρήτη και Σέριφο, τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη Σέριφο στον κλάδο της μελισσοκομίας, αλλά και με την τέχνη της φωτογραφίας και της μουσικής. Φωτογραφίες του έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς μελισσοκομικής φωτογραφίας, ενώ το 2018 τα ΕΛ.ΤΑ. επιλέγουν τέσσερις φωτογραφίες του για τη δημιουργία συλλεκτικής σειράς γραμματοσήμων αφιερωμένης στην παγκόσμια ημέρα της μέλισσας. 

Το 2019 καλείται από ντόπιους παραγωγούς στην Ριζούντα της Τουρκίας με σκοπό να καλύψει φωτογραφικά για πρώτη φορά στην ιστορία τους την διαδικασία παραγωγής του τοπικού μελιού από το δέντρο Rhododendron ponticum (μοναδικό στον κόσμο λόγω του τοξικού-παραισθησιογόνου νέκταρ του που οι μέλισσες φυσικά μετατρέπουν σε μέλι). 

 Ο Νίκος θα καλύψει τη διοργάνωση για 3η συνεχόμενη χρονιά. 

 Ο Στέφανος Αντιμάντο είναι ταξιδιωτικός φωτογράφος με καταγωγή από τη Σέριφο και διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους ελληνικούς travel λογαριασμούς στο Instagram. Μέσω της δουλειάς του αναδεικνύονται οι ομορφιές της χώρας μας σε ένα κοινό άνω των 120,000 σε όλο τον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με τους τουριστικούς φορείς της Ρωσίας, Ινδίας, Ινδονησίας, τη Marketing Greece, ξενοδοχεία σε Ελλάδα και εξωτερικό ενώ η δουλειά του έχει δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στο περιοδικό National Geographic Travel, στα Ταξίδια της «Καθημερινής», κ.α. Ο Στέφανος ήταν παρών στο Serifos Sunset Race του 2017 και φέτος θα βρίσκεται και πάλι κοντά μας.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...