21 Νοε 2019

Πρόσληψη δύο (2) εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το Δημοτικό σχολείο Σερίφου και για το Γυμνάσιο Σερίφου

Διαβάσαμε στην Διαυγεια 
ΘΕΜΑ 10ο : Εξουσιοδότηση στο Δήμαρχο Σερίφου κ. Ρεβίνθη Κωνσταντίνο για να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη δύο (2) εθελοντών σχολικών τροχονόμων. 

(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Ρεβίνθης) Αριθμός Απόφασης : 129 /2019 Ο πρόεδρος του ΔΣ Χρυσολωράς Μιχαήλ , έδωσε το λόγο στο δήμαρχο κ. Ρεβίνθη Κων/νο, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων τα εξής: 

Επιθυμούμε την εξουσιοδότηση του Δημάρχου από το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη δύο (2) εθελοντών σχολικών τροχονόμων για το Δημοτικό σχολείο Σερίφου και για το Γυμνάσιο Σερίφου με Τ.Λ. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη του όλα τα σχετικά έγγραφα και διατάξεις 

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ 

Α) ΟΜΟΦΩΝΑ Εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο για όλες τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός (1) εθελοντή τροχονόμου για το Δημοτικό Σχολείο Σερίφου.

 Β) ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Εξουσιοδοτεί τον δήμαρχο για όλες τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να προχωρήσει στην πρόσληψη ενός (1) εθελοντή τροχονόμου για το Γυμνάσιο με τάξεις Λυκείου Σερίφου. 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μποφίλιος Πέτρος ψήφισε ΠΑΡΟΝ.

Τους σχολικούς τροχονόμους θα τους έχετε δει: 

εργάζονται έξω από τα σχολεία βοηθώντας τα παιδιά μας -και τους γονείς- να μπουν και να βγούν με ασφάλεια. 

Γνωρίζετε όμως ότι οι άνθρωποι αυτοί αμοίβονται ελάχιστα, είναι ανασφάλιστοι σε περίπτωση ατυχήματος και δεν ανήκουν στο προσωπικό των σχολείων;

Οι σχολικοί τροχονόμοι αντιμετωπίζονται από το κράτος ως «εθελοντές», με αμοιβή που φτάνει στην καλύτερη περίπτωση τα 173 ευρώ το μήνα ως «έξοδα κίνησης», ενώ δουλεύουν ανασφάλιστοι. 

 Το καθεστώς αυτό ισχύει περισσότερο από 20 χρόνια, ωστόσο οι εκπρόσωποι του υπουργείου ζήτησαν υπομνήματα για τα αιτήματα των εργαζομένων, χωρίς να δώσουν απάντηση σε αυτά καιν περιορίστηκαν να δηλώσουν πως θα τα μεταβιβάσουν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως περιμένουν σαφείς απαντήσεις το επόμενο διάστημα, ενώ προσανατολίζονται στην οργάνωση κινητοποίησης

Τη συμπαράστασή της στα αιτήματά τους, εξέφρασε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) με την εξής ανακοίνωση:

 Ως ΑΣΓΜΕ δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στα αιτήματα εργασιακών σχέσεων των ΔΣ των Σωματείων των Σχολικών Τροχονόμων 

Έχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί για το θεσμό του σχολικού τροχονόμου στα σχολεία μας όπου αποδείχτηκε μετά από 10 χρόνια εφαρμογής, βασικός παράγοντας για την ασφάλεια των μαθητών μας.Παλεύουμε για: 

Μονιμοποίηση όλων των σχολικών τροχονόμων στον τομέα της Εκπαίδευσης με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα , με πλήρη δημόσια ιατρική και φαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη για όλα τα μέλη των οικογενειών τους. 

Πηγή :διαυγεια  

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...