9 Νοε 2019

Σέριφος ...Επίσκεψή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β’ εν όψει της γιορτής των Ταξιαρχών

08 Νοεμβρίου 2019
Στον Εόρτιο Εσπερινό, που τελέσθηκε Χθές  στο Καθολικό της προσφάτως απορφανισθείσης από τον πολλά και επί πολλές δεκαετίες μοχθήσαντα για την ανακαίνιση και αναγέννησή της Ηγούμενό της, αοίδιμο Αρχιμ. Μακάριο Κοτσίκο, Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και την παρουσία σύμπαντος του λαού της Σερίφου, κάθε ηλικίας, από τη Χώρα, το Μεγάλο Λιβάδι, την Παναγία, τον Καλίτσο και τη Γαλανή, ο οποίος προσήλθε να τιμήσει τους Αγίους Αγγέλους και να προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μηχαήλ, του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, του Υπευθύνου Αξιωματικού του ΤΕ Μήλου, Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, μελών του Συνδέσμου Σεριφίων Αθηνών και Εκπαιδευτικών. 

 Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , αφού υπενθύμισε ότι τιμή των Αγίων σημαίνει μίμηση των Αγίων, προέτρεψε τους πιστούς να τιμήσουν τους Αγγέλους ζώντας αγγελικά, με πίστη και αφοσίωση στο Θεό, αγάπη στο συνάνθρωπο, ειρήνη στην ψυχή και τη ζωή, χωρίς μεμψιμοιρίες, αλλά με ελπίδα και αισιοδοξία. 

 Ανεμνήσθη του μακαριστού Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμ. Μακαρίου και της μεγίστης προσφοράς του προς αυτήν και εξήγγειλε την εις Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ευδοκίμου Καραπαντελάκη την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου, ότε θα τελεσθεί και το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του εκδημήσαντος Ηγουμένου. 

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επέστρεψε  στην Ερμούπολη και σήμερα  το πρωί θα ιερουργούσε  στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κατά το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Επίσκεψή του  Σεβασμιωτάτου κ. Δωρόθεου Β’ στο Νηπιαγωγείο  το Γυμνάσιο το Λύκειο και το οινοποιείο της Σερίφου.

 Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας», όπου επεσκέφθη το Οινοποιείο του κ. Χρήστου Χρυσολωρά, τον οποίο συνεχάρη για την φίλεργη αυτή και παραδοσιακή αγροτική δρατηριότητα, τονίζοντας ότι τιμά το νησί της Σερίφου, συμβάλλει στην ανάπτυξή του και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα, πρόταση και πρόκληση προς τους νέους μας, να παραμείνουν στον τόπο μας και να αξιοποιήσουν τις μεγάλες παραγωγικές του δυνατότητες.

Συνεχίζοντας την ποιμαντική περιοδεία του στη Σέριφο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη την, Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου, το πρωί το Δημοτικό Σχολείο Χώρας Σερίφου, ο Διευθυντής και οι Εκπαιδευτικοί του οποίου τον υπεδέχθησαν με αγάπη, τιμή και σεβασμό. Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ συνομίλησε με τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους αφηγήθηκε διδακτικές ιστορίες, τους ευχήθηκε για το αρξάμενο σχολικό έτος, τους προσέφερε δώρα και ευλογίες και εισέπραξε λαμπερά χαμόγελα και εκδηλώσεις άδολης αγάπης. 

 Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη το Νηπιαγωγείο στο χωριό «Παναγία».Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη την, Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου το Γυμνάσιο και Λύκειο, στο λιμάνι της Σερίφου, γενόμενος δεκτός με εγκάρδιες εκδηλώσεις σεβασμού και αγάπης από την Διευθύντρια, τους Εκπαιδευτικούς και τις μαθήτριες και τους μαθητές.

 Στην προσλαλιά του προς τους μαθητές ο Σέβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την αξία του ανθρώπου, με αναφορές στον αρχαιοελληνικό μύθο της Σφίγγας και του Οιδίποδα και στο λόγο του Αποστόλου Παύλου προς τους Γαλάτες «Οὐκ ἔνι Ἰουδαῖος οὐδὲ Ἕλλην, οὐκ ἔνι δοῦλος οὐδὲ ἐλεύθερος, οὐκ ἔνι ἄρσεν καὶθῆλυ· πάντες γὰρ ὑμεῖς εἷς ἐστε ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ», και τους προέτρεψε να αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη και κριτική διάθεση την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της, χωρίς να επιτρέπουν να φθείρονται οι διαπροσωπικές σχέσεις και να χάνεται η άμεση επικοινωνία των ανθρώπων. 

 Αφού δε τους ευχήθηκε για την πρόοδό τους, τους διένειμε τσάντες με σχολικά είδη, από αυτές που προ τριετίας είχε προσφέρει προς την Ιερά Μητρόπολη η ΜΚΟ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...