20 Νοε 2019

Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – Σε Περιφέρειες και Δήμους οι αρμοδιότητές τους

Στις Περιφέρειες, αλλά και στους Δήμους θα μεταφερθούν κρατικές αρμοδιότητες που σήμερα κατέχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως είπε κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. 

 «Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναθεώρηση του ίδιου του status quo του διοικητικού μηχανισμού της χώρας. Στη δική μου αντίληψη ο θεσμός των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, έτσι τουλάχιστον όπως υπάρχει σήμερα, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει. 

 Είμαι αποφασισμένος στο νόμο τον οποίο, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ετοιμάσουμε, να μεταφερθούν στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και στη πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, δηλαδή στους Δήμους, αρμοδιότητες που σήμερα παραμένουν στο κράτος, στο πλαίσιο πάντα του Συντάγματος. 

 Ήρθε η ώρα για μια νέα μεγάλη τομή στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, υπό τα χειροκροτήματα των αιρετών. «Θέλω να είναι ένας νόμος της Αυτοδιοίκησης. Ένας νόμος που θα τον φτιάξουμε μαζί με τα στελέχη των Περιφερειών, και φυσικά μαζί με τα στελέχη και της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας ότι η ηγεσία του Υπουργείου στοχεύει να έχει έτοιμο το νέο νόμο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020. 

 Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, ο νέος νόμος θα αφορά σε ένα καινούργιο σύστημα διοίκησης στον κρατικό μηχανισμό και σε μια δραστική ενίσχυση των αρμοδιοτήτων και συνακόλουθα των πόρων και του προσωπικού για την Πρωτοβάθμια και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων τους.

 Πηγή : https://cyclades24.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...