18 Νοε 2019

Με την Εν Αθήναις παροικία των Σεριφίων συναντήθηκε ο Σεβασμιώτατος Δωρόθεος Β’

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Κυρίου Καλλιθέας, όπου έλαβε το Βάπτισμα το 1954, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, επί τη εορτή του Συνδέσμου Σεριφίων, η οποία τελείται κατ’ έτος μετά την Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, κατά την οποία πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Σερίφου και τιμάται από τους Σεριφίους η εφέστιος Εικόνα του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη, αντίγραφο της οποίας είχε μεταφερθεί στο Ναό, από τα Γραφεία του Συνδέσμου. 

 Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Υπουργός Εργασίας και Βουλευτης Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτσης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Καθηγητής κ. Στέφανος Ήμελλος, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Δημ. Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κα Άννα Γιαννάκου-Πάσχου, ο επί τιμή Δήμαρχος Κιμώλου κ. Θεοδωρογεράσιμος Μαγκανιώτης, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου κα Φραγκίσκα Κουνάνη και μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Σεριφίων κ. Κουζούπης και μέλη του Συνδέσμου με παραδοσιακές ενδυμασίες και τη σημαία του, Σερίφιοι παροικούντες στην Αθήνα και πλήθος πιστών.

 Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη λειτουργική ζωή της Σερίφου με τους Ενοριακούς της Ναούς και το πλήθος των Παρεκκλησίων της, σημείωσε με έμφαση την αγάπη των Σεριφίων προς την Ιερά Μονή Ταξιαρχών, ανεμνήσθη της μεγάλης προσφοράς προς αυτήν του αοιδίμου Ηγουμένου της, Αρχιμ. Μακαρίου Κοτσίκου, ευχαρίστησε τους Σεριφίους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε για την ετήσια εορτή τους. 
Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...