7 Νοε 2019

Παράταση της ρύθμισης οφειλών στους Δήμους

Η ρύθμιση των οφειλών προς τους Δήμους παρατείνεται έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου που έχει τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή 

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για ρύθμιση φυσικών ή νομικών προσώπων έως 31.12.2019 οφειλών προς δήμους και νομικά τους πρόσωπα που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 29.11.2019, τελευταία εργάσιμη μηνός Νοεμβρίου.

 Κατά τον τρόπο αυτό παρέχεται η δυνατότητα αφενός μεν οι οφειλέτες να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν εν μέσω της οικονομικής κρίσης και αφετέρου οι δήμοι να αυξήσουν τα έσοδά τους. 

 Οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, που έχουν βεβαιωθεί ή θα βεβαιωθούν έως 29.11.2019, μπορεί, ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια για την είσπραξή τους υπηρεσία του οικείου δήμου ή του νομικού του προσώπου, να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις κατά ΚΕΔΕ προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους, ως εξής:. 

 α) αν εξοφληθούν εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό 100%, 

 β) αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 80 %, 

 γ) αν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 70%,

 δ) αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 60%, 

 ε) αν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό 50%.

 2. Στη ρύθμιση μπορεί, επίσης, να υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:

 α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου,

 β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών, 

 γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό, εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. 

Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση. 

 Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται ο αργότερο μέσα σε 4 μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος.


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...