16 Νοε 2019

Ιος: Αποκτά σύντομα μέσω ΠΝΑΙ σύγχρονο σφαγείο

Προγραμματική σύμβαση συνάπτουν ο Δήμος Ιητών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου η Ίος να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο σφαγείο, με τη σύμβαση να περιλαμβάνει τις απαραίτητες εργασίες και προμήθειες για την πραγμάτωση του σκοπού αυτού. 

 Το έργο αφορά στην κατασκευή κτηρίου σφαγίου 400 τετραγωνικά μέτρα, χώρους αναμονής των ζώων και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, με συνολικό προϋπολογισμό τα 1.200.000 ευρώ. 

 Ο φέρων οργανισμός του κτηρίου θα κατασκευαστεί από οπλισμένο σκυρόδεμα και η τοιχοποιία από πλίνθους, με τη δημιουργία κατάλληλων ανοιγμάτων. Εσωτερικά, θα γίνει επένδυση με πλακάκια και κατάλληλα επιχρίσματα, ενώ εξωτερικά θα επιχρισθεί διά μαρμαροκονιάματος. 

 Ο μηχανολογικός εξοπλισμός θα αποτελείται από τις γραμμές σφαγής, τους ψυκτικούς θαλάμους, τα εργαστήρια ελέγχου και τα συστήματα σταυλισμού των ζώων. Για την εκπόνηση της μελέτης ορίζεται ενδεικτική τμηματική προθεσμία ενός μήνα, για την δημοπράτηση και υπογραφή της σύμβασης, ενδεικτική τμηματική προθεσμία οκτώ μηνών, για την υλοποίηση του έργο και ενδεικτική τμηματική προθεσμία δέκα μηνών, για την σύνταξη τελικής επιμέτρησης και αντίστοιχης πιστοποίησης εργασιών, βεβαίωσης περαίωσης, διοικητική παραλαβή πέντε μήνες. 

 Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ) αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου, ύψους 1.200.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος Ιητών αναλαμβάνει τη σύνταξη και έγκριση της Τεχνικής Μελέτης, τη διαδικασία ωρίμανσης του φακέλου του έργου, προετοιμασίας των συμβατικών τευχών και της συγγραφής υποχρεώσεων για τη δημοπράτηση του έργου.

 Επίσης, οφείλει να μεριμνά για τη λήψη όποιων αδειοδοτήσεων απαιτούνται, την εκτέλεση του έργου και τη δημοπράτησή του και την επίβλεψη της κατασκευής. 

 Στην περίπτωση δε, που απαιτηθεί συμπληρωματική χρηματοδότηση, το επιπλέον ποσό επιβαρύνεται ο Δήμος Ιητών. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...