30 Νοε 2019

Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών νομού Κυκλάδων Ανένδοτος αγώνας κατά της «προστασίας» της καταστροφής

Σε προκαθορισμένη (22/11/2019) συνάντηση που είχε το Δ.Σ. του Συλλόγου Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων με τον Δήμαρχο Σύρου Ερμούπολης κ. Λειβαδάρα Νικόλαο στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε συνέχεια σχετικής προεκλογικής συνάντησης (26 Μαρτίου 2019) τέθηκαν ξανά υπ’ όψιν του τα κάτωθι άκρως σημαντικά θέματα για το νησί της Σύρου :  
- Η άνευ προηγούμενου χρονοκαθυστέρηση που δημιουργεί η εμπλοκή του Υπουργείου Πολιτισμού στις διαδικασίες αδειοδότηση εντός ιστορικού τόπου Ερμούπολης και εντός οικισμού Άνω Σύρου (οικοδομικές άδειες και άδειες λειτουργίας καταστημάτων), 

 - το πάγωμα των μεταβιβάσεων ακινήτων εντός ιστορικού τόπου Ερμούπολης λόγω εμπλοκής των επιτροπών του ίδιου υπουργείου (Νόμος 4610/19) που έχει οδηγήσει σε ομηρία εκατοντάδες συμπολίτες μας και έχει απομακρύνει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές που παρά τις αντίξοες συνθήκες αποφασίζουν να επενδύσουν στην πόλη.

 Τα επακόλουθα των παραπάνω: 

 - Οικονομικός μαρασμός του κλάδου των συναφών (άμεσα και έμμεσα) επαγγελμάτων σε σχέση με την οικοδομή και εν γένει της αγοράς του νησιού,

 - τροχοπέδη στην τουριστική και όχι μόνο ανάπτυξη του νησιού, 

 - μείωση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, - έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος σε αυτές τις περιοχές, 

 - γήρανση των κτιρίων, δημιουργία εκατοντάδων νέο-ερειπίων στην καρδιά και όχι μόνον της πόλης, 

 - μεγάλη επικινδυνότητα για κατοίκους κι επισκέπτες, 

 - έξαρση των αυθαιρεσιών στις κατασκευές στην πόλη, ως μόνη διέξοδος. 

 Ο κίνδυνος να χαθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ σημαντικό ποσοστό από τον εναπομείναντα κτιριακό πλούτο του νησιού είναι η νέα πραγματικότητα. Κάποιοι έχτισαν ακαδημαϊκές καριέρες πάνω σε αυτά τα ερείπια και έστησαν αυτό το δυσλειτουργικό μοντέλο «προστασίας». Ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε.

 Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος σε αυτή την κακόγουστη φάρσα πριν γίνει η κατάσταση ΜΗ αναστρέψιμη. Λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ «στην προστασία» της καταστροφής.

 Μετά από 15 έτη κωλυσιεργίας και αρνητισμού, η Ερμούπολη δεν αντέχει άλλο, Καταρρέει. Δεκαετίες βλέπουμε άπραγοι την Άνω Σύρο να ερημώνει.

 Ας αναλάβει ο καθένας από εμάς την ευθύνη που του αναλογεί. 

Το αυτό και οι πολιτικοί μας. Λίαν συντόμως στο δημοτικό συμβούλιο τα παραπάνω θα τεθούν στην κρίση των δημοτικών συμβούλων προκειμένου να παρθούν ΑΜΕΣΑ αποφάσεις.

 Ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Νομού Κυκλάδων κηρύσσει ΑΝΕΝΔΟΤΟ αγώνα κατά της «προστασίας» της καταστροφής, προκειμένου να υπάρξει έξοδος από αυτόν τον κύκλο μιζέριας, μαρασμού και οικονομικής ανέχειας στην Σύρο.

 Η επανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας θα δώσει πνοή στην Έρημη Πόλη. Θα απορροφήσει εργατοτεχνίτες, πολυπληθέστερους σε σχέση με αυτούς που απασχολούνται σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις και θα κρατήσει «εν ζωή» παραδοσιακούς τεχνίτες που μαραζώνουν ή μετοικούν σε κοντινά νησιά.

 Μήπως όλα αυτά είναι αποτέλεσμα «στρατηγικής» τεχνητής ανεργίας που εξυπηρετεί άλλους στόχους; Ήρθε η ώρα των αποφάσεων ΚΑΙ των πράξεων. 

Σας θέλουμε ΟΛΟΥΣ μαζί μας πριν αρχίσει η καταγραφή απωλειών . . .Κτιρίων και ανθρώπων. Έργα ΑΜΕΣΑ, από θεωρίες χορτάσαμε! 

 Πλέον το νησί της Σύρου είναι ουραγός και θεατής σε μια άχαρη κινηματογραφική παράσταση. 


to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...