7 Νοε 2019

“Παράπονα” από τα μικρά νησιά Επισκέψεις από τη διοίκηση του Λ.Τ.Σ μέχρι το τέλος του έτους

Επισκέψεις στα νησιά από τη διοίκηση του ταμείου  μέχρι το τέλος του έτους 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιδημάρχου οικονομικών η Σέριφος διεκδικεί το ποσόν των 15.000 ευρώ .. έγινε το αυτονόητο έστω και με καθυστέρηση 10 μηνών. Βάσει της προγραμματικής μας σύμβασης με το Λιμενικό Ταμείο, θα λάβουμε τα 15 χιλ. ευρώ που θα έπρεπε να είχαμε λάβει από την αρχή του έτους και θα δώσουμε μάχη με το χρόνο για τα υπόλοιπα μέσα στους δύο εναπομείναντες μήνες. 

Να είστε σίγουροι ότι δεν αφήνουμε τίποτα, ό,τι έχουμε δυνατότητα να διεκδικήσουμε, θα το κάνουμε!!! 
Χωρίς μεγάλα λογια και μακριά απ' το λαϊκισμό!

Στα παραπάνω θέλησε να δώσει σαφή απάντηση ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, Παναγιώτης Κουταβάς, ο οποίος γνωστοποίησε πως από κοινού με τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Ταμείου, θα μεταβούν στα νησιά της Κέας, της Κύθνου και της Σερίφου προκειμένου μέχρι το τέλος του έτους, να έχουν καταγράψει το σύνολο των ανοικτών θεμάτων στις λιμενικές ζώνες και υποδομές. 

 “Έχουμε ήδη συνεννοηθεί με τον κ. Ζερβό. Θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου και θα είμαι κι εγώ και ο ίδιος σε αυτοψία – συνάντηση σε όλα τα νησιά, ούτως ώστε να γίνουν οι καταγραφές αυτές που θέλετε, οι προβλέψεις για τον επόμενο προϋπολογισμό των έργων, των μελετών και των δαπανών”. 

Συμπλήρωσε μάλιστα πως, “Αυτή τη στιγμή, ο χρόνος ήταν πάρα πολύ πιεστικός, όσον αφορά τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ”, διευκρινίζοντας πως, ορισμένες μελέτες που δεν θα τύχουν χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα κι έχουν μικρά ποσά, θα μπορέσουν να υλοποιηθούν με ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου.

 “Κάποιες μελέτες μπήκαν στη συγκεκριμένη λίστα και όπως είπε και η πρόεδρος, υπάρχει η δυνατότητα από το ταμείο της Υπηρεσίας να χρηματοδοτηθούν άλλες μελέτες μικρότερης δαπάνης σε σχέση με κάποιες μεγαλύτερης” σχολίασε συγκεκριμένα, επισημαίνοντας μάλιστα πως, αν για τις προτάσεις στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ “μας πει το Υπουργείο για ιεράρχηση, προφανώς και θα ενημερωθείτε και θα έχετε λόγο”. 

 Ο κ. Κουταβάς έκλεισε την τοποθέτησή του, επαναλαμβάνοντας πως, “Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε επισκεφθεί και τα τρία νησιά. Οπότε όλα αυτά, στη συζήτηση για τον προγραμματισμό του 2020, θα συμπεριληφθούν”.

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...