21 Ιαν 2013

Ο Αυτοφωράκιας...


Γράφει ο Δευκαλίων

Στα προηγούμενα άρθρα του Δευκαλίωνα επιχειρήθηκε και εν πολλοίς επιτεύχθηκε η αναφορά στις περισσότερες από τις γεωπολιτικές και γεωοικονομικές παραμέτρους που καθορίζουν και θα καθορίσουν την στάση των υπερδυνάμεων.

Είναι σε όλους κατανοητό ότι η εξέλιξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης θα επηρεασθεί κατά πολύ από αυτήν ακριβώς την στάση των υπερδυνάμεων. Το τελικό συμπέρασμα της στήλης ήταν ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν προχωρήσει σε μία νέα συμφωνία τύπου Γιάλτας προκειμένου να δρομολογηθούν οι νέες εξελίξεις που θα αντιμετωπίσουν δραστικά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
 
Ως αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης, η στήλη θεωρεί την δραματική μείωση της τιμής του πετρελαίου και εν γένει των υδρογονανθράκων. Δραματική μείωση που μπορεί να συμβεί μόνο με εξαφάνιση ενός εκ των δύο βασικών μεσαζόντων. Ο ένας μεσάζων είναι οι γνωστές και μη εξαιρετέες εταιρείες πετρελαίου, οι «επτά αδελφές». Ο άλλος, οι αραβικές βασιλικές οικογένειες του Περσικού κόλπου. Όλοι καταλαβαίνουν ποιος είναι ο αδύνατος κρίκος που θα πληρώσει το τίμημα της οικονομικής κρίσης.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Δύσης θα αναλάβουν την «βρώμικη» δουλειά. Όμως πριν χρειάζεται η έγκριση του Προέδρου Putin για να μην έχουμε παγκόσμια ανάφλεξη και πυρηνικό ολοκαύτωμα. Γι’ αυτό η στήλη μίλησε για νέα Γιάλτα. Όσο για τις υπόλοιπες υπερδυνάμεις (Κίνα και ΕΕ) η στήλη τις χαρακτήρισε «εμπρηστές» της παγκόσμιας οικονομίας.
 
Ο βαρύς αυτός χαρακτηρισμός οφείλεται στην διαπίστωση της στήλης  με περιεχόμενο την οικονομική θέση και προοπτική αυτών των παγκόσμιων οικονομικών οντοτήτων. Με τις πολιτικές που ακολούθησαν τα προηγούμενα χρόνια οι ηγεσίες της μετά-κομμουνιστικής Κίνας και της ΕΕ έχουν υποθηκεύσει το μέλλον και έχουν μετατραπεί στις κατ’ εξοχήν αρνητικές παραμέτρους και παράγοντες ανισορροπίας της παγκόσμιας οικονομίας. Μοιραία λοιπόν οι ηγεσίες της Κίνας και της ΕΕ θα συρθούν τελικά πίσω από τις επιλογές των ΗΠΑ. Οι μεγαλοστομίες και ο...
μεγαλοϊδεατισμός των ηγεσιών της Κίνας και της Γερμανίας θα συντριβούν. Εδώ θα είμαστε και θα τα συζητάμε…

Μοιραία όμως η ενασχόληση της στήλης με τα παγκόσμια ζητήματα δεν άφησε χώρο και χρόνο για τα εσωτερικά ζητήματα. Και με τι να ασχοληθεί κανείς; Με την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας που ψηφίσθηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα ή με τα όσα συνέβησαν κατά την συζήτηση στην Βουλή με θέμα την σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα εξετάσει τις ποινικές ευθύνες για το σκάνδαλο Lagarde;
Η προσπάθεια προστασίας των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλου από τον 

Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, κατά την διάρκεια της συζήτησης και της ψηφοφορίας για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ήταν κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανής. Η στήλη έχει καταγγείλει εδώ και πολύ καιρό την απόλυτη συμπόρευση και ταύτιση των κ.κ. Γιώργου Παπανδρέου, Ε. Βενιζέλου και Α. Σαμαρά. Για την στήλη δεν υπήρχε εδώ και καιρό καμία αμφιβολία.
 
Είναι και οι τρεις μνημονιακοί και ακραιφνείς εκπρόσωποι του εγχώριου και κυριάρχου πολιτικό-οικονομικού συστήματος που κατέστρεψε την χώρα. Σήμερα ο κ. Α. Σαμαράς προστάτεψε τους κ.κ. Γιώργο Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλο, αύριο να είστε σίγουροι θα συμβεί το αντίθετο. Ο μοναδικός που θα αντιμετωπίσει μία περιπέτεια είναι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
 

Τα παλαιότερα χρόνια όταν η νομοθεσία για την λειτουργία των νυκτερινών κέντρων ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και η αστυνομία έκανε αλλεπάλληλους ελέγχους, οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των νυκτερινών κέντρων έχριζαν αγορανομικούς υπεύθυνους κάποιους απόκληρους της κοινωνίας. Αυτοί οι αγορανομικοί υπεύθυνοι και ταυτόχρονα απόκληροι της κοινωνίας ήταν υπεύθυνοι απέναντι στο νόμο. Άρα ήταν έτοιμοι να αποδεχτούν την οποιαδήποτε δικαστική περιπέτεια για ένα μεροκάματο.
 
Έτσι όταν οι αστυνομικοί έλεγχοι έβγαζαν πρόβλημα και γίνονταν συλλήψεις και παραπομπές στο αυτόφωρο την δικαστική περιπέτεια και ότι αυτή συνεπάγονταν την αντιμετώπιζε ο απόκληρος της κοινωνίας που είχε οριστεί από το πραγματικό ιδιοκτήτη ως αγορανομικός υπεύθυνος. Για αυτό άλλωστε πληρώνονταν. Για την αντιμετώπιση της δικαστικής περιπέτειας του αυτόφωρου. Στην νύχτα τον αποκαλούσαν «Ο Αυτοφωράκιας»!
Πηγή : http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...