1 Δεκ 2014

Η Εξέγερση του Δεκέμβρη στους κινηματογράφους ...Video...

Kι ενώ ο Νίκος Ρωμανός, ο 20χρονος συμμαθητής του Γρηγορόπουλου στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξης, δίνει μάχη επιβίωσης μετά από εξαντλητική απεργία πείνας βγαίνει στους κινηματογράφους η ταινία του Δημήτρη Βόρρη Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ.
Η ταινία Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ είναι μια πραγματικά ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς τη χρηματοδότηση και την υποστήριξη κανενός Κέντρου και …παράκεντρου.
Ενας αθώος και ανυπεράσπιστος 15χρονος μαθητής πέφτει νεκρός από τα δολοφονικά πυρά ενός αστυνομικού​. ​Εφτά εγκλωβισμένοι σε ένα υπόγειο σινεμά τέχνης φοβούνται να βγούν έξω στην σκληρή πραγματικότητα. Η εξέγερση του Δεκέμβρη αρχίζει!
Περιγράφει τις ημέρες της εξέγερσης του 2008 και τα γεγονότα που ακολούθησαν ενώ σε παράλληλη δράση παρακολουθεί τις αγωνιώδεις συγκρούσεις ανάμεσα σε εφτά χαρακτήρες εγκλωβισμένους σε έναν υπόγειο κινηματογράφο. Το μόνο κοινό που τους ενώνει είναι o φόβος τους και η άρνηση τους να αντιμετωπίσουν και να αλλάξουν την πραγματικότητα. Κατά τα άλλα τους χωρίζουν έριδες, μικρότητες, συνωμοσίες, μίση και πάθη. (Οπως την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων).
Ακόμη, η ταινία αποτελεί ένα καυστικό σχόλιο για την βαρβαρότητα της αστυνομικής βίας, τον μαζικό βομβαρδισμό με δακρυγόνα της 29ης Ιουνίου 2011 στο Σύνταγμα, τον άνοδο του νεοναζισμού, και την προμελετημένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο αέναος κύκλος της βίας δεν τελειώνει ποτέ. Και δεν κλείνει ποτέ!
H ταινία βγαίνει στους κινηματογράφους σε πρώτη προβολή την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.
Στην ταινία ακούγονται 4 ακυκλοφόρητα tracks του superstar της ηλεκτρονικής μουσικής Moby μετά από ειδική άδεια του διεθνούς καταξιωμένου πρωτοπόρου μουσικού δημιουργού.
Σενάριο-σκηνοθεσία: Δημήτρης Βόρρης.
Cast: Λουκία Λαιμού, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαρία Φλωράτου, Βίβιαν Ιωάννου, Κώστας Ανταλόπουλος, Νίκος Γιαννίκας, Αρης Παπάς, Νάσος Παπάς, Aris Athan, Michael Angels, Louise Rheas, Duncan Skinner, Χριστίνα Μάνη (αφηγήτρια).
Φιλική συμμετοχή: Hλίας Λογοθέτης, Τόνυ Δημητρίου. 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ
https://www.youtube.com/watch?v=VFuxyxmAIdY
 https://www.youtube.com/watch?v=5kVql2tkTYc
www.decemberriots.com
Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...