1 Ιουλ 2017

Εντυπωσιακή η έκθεση Εγγονόπουλου στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Άνδρου

Εντυπωσιακή η έκθεση Εγγονόπουλου στο Μπουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Άνδρου που ξεκίνησε στις 25/6 Εντυπωσιακό όμως και το περιορισμένο ενδιαφέρον του νησιού προς την έκθεση. Σημαντικό μέρος της ευθύνης το έχουν οι προσκαλούντες που ελάχιστα ενδιαφέρθηκαν τις τελευταίες μέρες να πληροφορήσουν με προσκλήσεις τα ανδριώτικά ΜΜΕ. Μοιάζει οι δοργανωτές να αγνοούν το νησί που φιλοξενεί την έκθεση. Καθόλου τυχαίο πως και το νησί - μη γνωρίζοντας την έναρξη - ήταν απών την πρώτη μέρα , μετά τα εγκαίνια, που είναι προσκαλεσμένοι οι Ανδριώτες. Ευτυχώς προσήλθαν οι προσκεκλημένοι των γάμων που έγιναν στην Χώρα! Κάτι είναι κι αυτό. Στην φωτογραφία αρκετοί φιλότεχνοι από Αθήνα που βρέθηκαν στο νησί για τους γάμους και προσήλθαν και στην έκθεση...Ελπίζουμε η καμπάνια στα αθηναϊκά ΜΜΕ να έχει επιτυχία και να έρθει κόσμος για την σημαντική εφετινή έκθεση (φωτ. Εν Άνδρω).
 
Αυτοπροσωπογραφία του Νικου Εγγονόπουλου (φωτ. Εν Άνδρω).
Το Εν Άνδρω με δική του πρωτοβουλία πήγε την πρώτη μέρα κατά την οποία επιτρέπεται η φωτογράφιση καο φωτογράφησε για τους αναγνώστες του μερικές σημαντικές στιγμές της έκθεσης προτρέποντας τους να την επισκεφθούν... (φωτ. Εν Άνδρω). 
Το γυμνό κυριαρχεί στους πίνακες του Εγγονόπουλου. Το γιατί το εξηγεί ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Διαβάστε το παρακάτω... (φωτ. Εν Άνδρω).
Το "Μπολιβάρ", του Νίκου Εγγονόπουλου. Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά ποιήματα. Μια κορυφαία στιγμή της ελληνικής υπερεαλιστικής ποίησης... (φωτ. Εν Άνδρω).
Τρεις κοπέλες φωτογραφίζουν μερικά από τα εντυπωσιακά εκθέματα της έκθεσης... (φωτογραφίες Εν Άνδρω).
Στοχασμός μπροστά στους πίνακες του ζωγράφου που φέρουν την επιρροή του Βυζαντίου... (φωτ. Εν Άνδρω). 
Θέματα από την μυθολογία (πάνω) και αναφορές στην μουσική (κάτω)... (φωτογραφίες Εν Άνδρω).
 
Αρκετά ήταν τα αρχιτεκτονικά θέματα του Νίκου Εγγονόπουλου. Ξεχωρίζουν για τη σύνθεση τους, τα χρώματα τυς και την απλότητα,. Τα δύο τελευταία όμως και για την ενότητα των διαφορετικών στοιχείων που τα συνθέτουν. Εδώ τρεις φωτογραφλιες με 5 έργα του καλλιτεχνη από την αρχιτεκτονική ενότητα.. (φωτογραφίες Εν Άνδρω).
Πηγή : http://enandro.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...