11 Ιουλ 2017

Πάρος – Σίφνος: Απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση

Ενώ τα Ενδοκυκλάδικά δρομολόγια παραπαίουν και δεν εξυπηρετούν το σύνολο των νησιωτών, έρχεται να προστεθεί ακόμα μια ατομική πρωτοβουλία, μικρή μεν αλλά άκρως σημαντική δε.

Η Πάρος απόκτησε το δικό της Τουριστικό πλοίο, τον «ODYSSEA» και μαζί με αυτήν εξυπηρετούνται η Σίφνος, η Δήλος, η Μύκονος και η Σαντορίνη.
Πρόκειται, για ένα όνειρο πολλών ετών για την Σίφνο και ακόμα περισσότερο για τους Πλατυγιαλίτες καθώς σήμερα έγινε πραγματικότητα η απευθείας σύνδεση της Σίφνου με την Πάρο και μετά από συντονισμένες προσπάθειες ανοίγει ξανά η γραμμή Πάρου – Σίφνου. 

Η γρήγορη σύνδεση των δύο νησιών που είναι διαθέσιμη, ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων και των δύο περιοχών, ενώ αναμένεται να συνεισφέρει στην αύξηση του εσωτερικού τουρισμού κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δεδομένου και του νέου αεροδρομίου που έγινε στην Πάρο. 
Μακάρι να γίνουν κι άλλες κινήσεις ώστε οι Κυκλάδες να συνδεθούν μεταξύ τους, το καλοκαίρι προς όφελος του τουρισμού.

Το πλοίο Κάθε Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα αναχωρεί στις 10:00 από την Πάρο και θα επιστρέφει στις 18:00 από Σίφνο (Πλατύ Γιαλός).
Στο χωριό του Πλατύ Γυαλού βρέθηκαν και καλωσόρισαν το πλοίο, ο Έπαρχος Π.Ε. Μήλου Νικόλαος Βενάκης και ο Δήμαρχος Σίφνου Ανδρέας Μπαμπούνης
Πηγή : https://cyclades24.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...