9 Ιουλ 2017

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο μεταξύ Σίφνου και Ίου

Τέλος καλά… Όλα καλά… Κι αυτό γιατί με άμεση παρέμβαση του Λιμεναρχείου Ίου και σε συνεργασία με ιδιωτικού σκάφους εντόπισαν αρχικά ένα ιστιοφόρου που είχε χάσει τον έλεγχο έξω από τη περιοχή Μυλοπότα και στη συνέχεια το μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου με τους επιβάτες (σ.σ. το ιστιοφόρο είχε σημαία Καναδά) να είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Απλά βίωσαν μία πρωτόγνωρη εμπειρία και με τις καιρικές συνθήκες να είναι σε εξέλιξη καθότι οι άνεμοι έπνεαν με αρκετά μεγάλη ένταση…
Ας δούμε τι αναφέρει το σχετικό δελτίο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά…
«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα (σ.σ. εννοεί χθες Σάββατο 8 Ιουλίου), για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση λόγω ακυβερνησίας του Ι/Φ «SUNDRA DEL MARE» σημαίας Καναδά, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Σίφνου και Ίου, με πέντε (05) επιβαίνοντες.
Άμεσα απέπλευσε προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους το Α/Κ «ΑΝΤΖΕΛΑ» Ν. Ι. 01 με επιβαίνων στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε το «SUNDRA DEL MARE» να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή «ΜΥΛΟΠΟΤΑ» δυτικά ν. Ίου, ενώ στη συνέχεια το ρυμούλκησε στο λιμένα ν. Ίου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι πέντε (05) αλλοδαποί επιβαίνοντες.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα».
Πηγή : https://www.naxospress.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...