14 Μαρ 2018

Ανοίγει ο «φάκελος» για τη δημιουργία συνεργατικών επιχειρήσεων του Πρωτογενή Τομέα στα μικρά Κυκλαδονήσια

Ανοιχτή «συζήτηση» - μέσω τηλεδιάσκεψης - με θέμα «Πιλοτικό Πρόγραμμα Δημιουργίας Δυο Συνεργατικών Επιχειρήσεων του Πρωτογενή Τομέα σε Μικρά Κυκλαδονήσια» θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου (12:30 το μεσημέρι). 

 Την εκδήλωση διοργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με τον συντονισμό να γίνετα από τη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (κτίριο «Βαλμά», Αγ. Νικολάου 6) μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου σε Άνδρο, Θήρα, Μύκονο, Νάξο, Πάρο, Μήλο και Τήνο. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση εγκαταλειμμένων και ακαλλιέργητων εκτάσεων που υπάρχουν στα νησιά, ώστε σε συνδυασμό με τα ευεργετήματα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας να δώσουν απάντηση στην ανάγκη των κατοίκων για βιοπορισμό πέραν της τουριστικής περιόδου. 

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά «ανοιχτών συζητήσεων» με τα μικρά Κυκλαδονήσια ως άμεσα εμπλεκόμενα στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των κατοίκων και της καταγραφής χρήσιμων πληροφοριών. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει σχετικό δελτίο Τύπου του Επιμελητηρίου, «οι Κυκλάδες αποτελούν ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά και κοινωνικά και οικονομικά και για το λόγο αυτό εκτίμηση των συνδιοργανωτών είναι ότι ο κόσμος των Κυκλάδων πρέπει να είναι ενημερωμένος στο σύνολό του». 

 Δείτε εδώ την πρόσκληση στη διαδικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων 
Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...