29 Μαρ 2018

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο με θέματα «φωτιά»

«Καυτή» αναμένεται να είναι η επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Μ. Δευτέρα 2 Απριλίου στις 10 το πρωί στη Σύρο. Κι αυτό, γιατί στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τρία θέματα τα οποία έχουν απασχολήσει την τοπική επικαιρότητα, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις και αντιπαραθέσεις.

 Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί είναι - όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ημερήσια διάταξη - «η σκοπούμενη διατάραξη των σχέσεων Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης μετά την πρόσφατη επίθεση στον Β’ βαθμό από τον Πρόεδρο της Π.Ε.∆. Νοτίου Αιγαίου», με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργο Λεονταρίτη. 

Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Νοτίου Αιγαίου μοιάζει με «καζάνι που βράζει», με τον κ. Χατζηδιάκο να έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης, στην οποία ασκούσε κριτική στον κ. Λεονταρίτη (διαβάστε την εδώ). Έτσι, φαίνεται πως στο περιφερειακό συμβούλιο ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει και επίσημα στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου. Το επόμενο θέμα που θα απασχολήσει το Σώμα είναι η ενημέρωση από τον ίδιο τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο επί του διαγωνισμού «Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Δίκτυο Οδικού Φωτισμού της νήσου Ρόδου». 

Ένα θέμα που, πλέον, έχει εξελιχθεί σε σκληρή κόντρα μεταξύ του κ. Χατζημάρκου και του αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου, με συνεχείς ανακοινώσεις και δελτία Τύπου και την εκατέρωθεν «εκτόξευση» χαρακτηρισμών. 

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων για τις εξελίξεις στο ζήτημα της επαναλειτουργίας των ναυπηγείων της Σύρου (εισηγητής θα είναι ο κ. Λεονταρίτης), κάτι που είχε ζητήσει και η «Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου», εκφράζοντας φόβους και ανησυχία για την παρουσία των Αμερικανών στο νησί και τους απώτερους στόχους που εξυπηρετεί. Τέλος, θα συζητηθούν οι εξελίξεις της εγκατάστασης αιολικών πάρκων στα νησιά Πάρο, Νάξο, Τήνο και Άνδρο, καθώς και η εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου εκπόνησης Ειδικής Μελέτης Επιπτώσεων για την εγκατάσταση στα διασυνδεδεµένα νησιά του Αιγαίου Βιοµηχανικών Α.Π.Ε. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και έπαρχος Πάρου-Αντιπάρου Κώστας Μπιζάς. 


Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...