22 Μαρ 2018

Έρχονται οι "οπτικές ίνες" στην Σέριφο

Στην παλαιώτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου "άνοιξε" ο δρόμος για να περάσει και η Σέριφος στο επόμενο στάδιο της τηλεπικοινωνίας. 

Αποφασίστηκε λοιπόν ομόφωνα από το σώμα,

 Ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Γκιολές Δημήτριος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κο Αντωνάκη ο οποίος έθεσε υπόψη του συμβουλίου το υπ’ αριθμ. 52/976/25-10-2017 έγγραφο της COSMOΤΕ ΑΕ , με θέμα Αίτηση Έγκρισης χορήγησης Δικαιωμάτων Διέλευσης για την Κατασκευή Δικτύων Νέας Γενιάς (NGA) Α/Κ ΣΕΡΙΦΟΥ. 

 Για την υλοποίηση του δικτύου απαιτείται η δημιουργία ενός συστήματος σωληνώσεων διέλευσης των ΚΟΙ από το κτίριο του ΟΤΕ μέχρι τη θέση της καμπίνας. Το είχαμε ξανασυζητήσει το θέμα , όμως άλλαξε η μια θέση στο Λιβάδι και μεταφέρετε η καμπίνα από πλησίον του Ι.Ν. ΑΓ. Νικολάου στο στενό (πεζόδρομο) πίσω από το γραφείο του Αγ. Νικολάου. 

 Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερίφου αποφάσισε ομόφωνα τη χορήγηση άδειας δικαιώματος διέλευσης από δημοτικούς χώρους στην Εταιρεία Cosmote – Κινητές Τηλεφωνίες Α.Ε. , όπως αναφέρονται στα συνημμένα με την αίτησή της σχέδια και τις τεχνικές περιγραφές, με σκοπό την εκτέλεση χωματουργικών εργασιών, δικτυακών εργασιών (συμμετρικά και οπτικά καλώδια) και λοιπών εργασιών για την εγκατάσταση καλωδίων οπτικών ινών από τα αστικά κέντρα έως τις υπαίθριες καμπίνες οπτικού δικτύου πρόσβασης 

 Οι εν λόγω δημοτικοί χώροι να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση μετά την ολοκλήρωση του έργου με ευθύνη της Εταιρείας.

Τι είναι οι οπτικές ίνες 

Οι οπτικές ίνες είναι πολύ λεπτά νήματα από πλαστικό ή γυαλί, με διάμετρο μικρότερη των 8μm όπου από μέσα τους, μεταδίδονται ψηφιακά δεδομένα, υπό μορφή φωτός. Συνήθως τις συναντάμε συγκεντρωμένες σε δέσμες, που σχηματίζουν τα λεγόμενα οπτικά καλώδια. 

Ένα καλώδιο οπτικών ινών, περιέχει μέσα του δεκάδες ή και εκατοντάδες πολύ λεπτές τέτοιες οπτικές ίνες, με διάμετρο μικρότερη και από μία τρίχα. Με τις ακτίνες λέιζερ, ένα σήμα μπορεί να μεταδοθεί δια μέσου οπτικών ινών σε απόσταση μεγαλύτερη από 50 χλμ. Οι οπτικές ίνες χρησιμοποιούνται αντί των μεταλλικών καλωδίων, διότι τα σήματα ταξιδεύουν μαζί τους με μικρότερη απώλεια και επίσης δεν επηρεάζονται από ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. 

Οι οπτικές ίνες χρησιμοποιούνται επίσης για φωτισμό. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εικόνων, επιτρέποντας έτσι την προβολή σε στενούς χώρους. Ειδικά σχεδιασμένες οπτικές ίνες χρησιμοποιούνται και για πολλές άλλες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων λέιζερ. 

 Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...