11 Μαρ 2018

Μετεγκατάσταση της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου στο Λιβάδι στον Δημοτικό Ξενώνα .

Ο Πρόεδρος του ΔΣ κος Γκιολές Δημήτριος εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα της ημερήσιας διάταξης έθεσε υπόψη του συμβουλίου έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων του Υπουργείου Πολιτισμού με θέμα : 

Στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου, σύμφωνα με το οποίο ζητάνε την παραχώρηση τμήματος του «Δημοτικού Ξενώνα» στο Λιβάδι για την στέγαση της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου . 

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο κο Αντωνάκη ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως έχει έρθει σε επαφή από το καλοκαίρι με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για το θέμα αυτό. 

Είμαστε θετικοί για την μετεγκατάσταση στο Λιβάδι της Αρχαιολογικής Συλλογής σε τμήμα του Δημ. Ξενώνα ως έσχατη λύση στο θέμα που έχει προκύψει με χρονικό περιορισμό στην παραχώρηση . 

 Ο καταλληλότερος χώρος για εμάς είναι η Χώρα και θα πρέπει το Υπουργείο να δει το κτίριο του ‘’Γραμματικού ‘’ πλησίον του ΑΓ. Ελευθερίου το οποίο αποδόθηκε στο δημόσιο κατά 100% κυριότητα. 

Το δημοτικό συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τα σχετικά έγγραφα, μετά από διαλογική συζήτηση Εκφράζει την θετική γνώμη του για την μετεγκατάσταση της Αρχαιολογικής Συλλογής Σερίφου στο Λιβάδι στον Δημοτικό Ξενώνα . 

Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχο κο Αντωνάκη Αντώνη για τις υπόλοιπες ενέργειες και τις επαφές με την αρχαιολογική υπηρεσία . Να δημιουργηθεί σχέδιο προγραμματικής σύμβασης που αφού εξεταστεί από νομικούς θα επανυποβληθεί στο δημοτικό συμβούλιο για την τελική έγκριση .


 
Πηγή : ΔΙΑΥΓΕΙΑ

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...