2 Ιουλ 2016

«Ύμνος» των FT για τη Σέριφο: Μόλις 50 μίλια από τη Μύκονο ένα ελληνικό ησυχαστήριο

Άρθρο- ύμνο στη Σέριφο φιλοξενούν σήμερα οι Financial Times, περιγράφοντας το νησί ως ένα ελληνικό ησυχαστήριο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ https://next.ft.com/content/add2c64a-3eb6-11e6-9f2c-36b487ebd80a
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «πέρυσι 636 κρουαζιερόπλοια έφτασαν στη Σαντορίνη, αποβιβάζοντας 790.000 τουρίστες στα στενά δρομάκια της, μερικές φορές πάνω από 10.000 σε μία ημέρα. Με τον φόβο ότι θα κατακλυστεί το νησί, οι τοπικές Αρχές ανακοίνωσε πως εφέτος θα βάλουν ένα όριο: όχι πάνω από 8.000 τουρίστες την ημέρα».
Το άρθρο συνεχίζει με την κατάσταση που επικρατεί στη Μύκονο, γράφοντας «στο μεταξύ η Μύκονος, το άλλο «αστέρι» των Κυκλάδων, παρουσιάζεται ως η νέα Ίμπιζα, με συνεχές ρεύμα καινούριων μπαρ, κλαμπ και boutique- hotels. Οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιό της αυξήθηκαν 12% πέρυσι».
Κανένα από αυτά τα δύο δεν μοιάζει στη Σέριφο, λέει το άρθρο. Αν και αποτελεί «κομμάτι των Κυκλάδων»- μόλις 50 μίλια από τη Μύκονο και 75 από τη Σαντορίνη- παραμένει «αθέατη».
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο όμορφο τοπίο, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία του νησιού και μιλά για μια συναρπαστική εμπειρία.
Πηγή : 

to synoro blog

2 σχόλια:

  1. Τους μήνες Ιούλιο Αυγουστο,σαφώς και η Σέριφος φιλοξενεί πολύ περισσότερους απο ότι η υποδομές της επιτρέπουν.Και οι αρχές του νησιού μάλλον το απολαμβάνουν γιατι καμια αρχή δεν φροντίζει να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας ούτε για τη ρύπανση,ούτε για την κατακρεούργηση της κοινής ησυχίας,ούτε για την αισχοκέρδια,ούτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 50 μίλια από την Μύκονο και 75 από την Σαντορίνη ?
    Μέσω Αιγύπτου... ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...