2 Αυγ 2018

Αναφορά των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ η διαμαρτυρία κατοίκων της Ανάφης - Τι λέει ο δήμαρχος

Οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνιος Συρίγος και Νίκος Μανιός, κατέθεσαν στις 30 Ιουλίου προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων, αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τη διαμαρτυρία κατοίκων της Ανάφης για την απαγόρευση επιβίβασης φορτηγού που μετέφερε τρόφιμα από Σαντορίνη προς Ανάφη. 

Το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί σε προηγούμενο δρομολόγιο που το πλοίο είχε ζημιά στην πόρτα του και ήταν αδύνατο να μπει όχημα με βάρος 1 - 2 τόνων γιατί κινδύνευε να σπάσει η πόρτα, ανέφερε ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος, μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, κάνοντας λόγο και για ακαταλληλότητα ενός ταχύπλοου πλοίου για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια..

.Όσον αφορά το δρομολόγιο του Andros Jet της 21ης Ιουλίου για το οποίο διαμαρτύρονται πολίτες της Ανάφης στον αρμόδιο υπουργό, ο δήμαρχος Ανάφης λέει ότι κακώς κόπηκε το εισιτήριο για το μικρό φορτηγό που μεταφέρει προϊόντα στην Ανάφη, αν και την Τρίτη 31 Ιουλίου, όπως σημείωσε, το πλοίο μετέφερε κανονικά αυτοκίνητα.

 Παράλληλα, είπε ότι τα τρόφιμα μεταφέρθηκαν και κατά το δρομολόγιο της 21ης Ιουλίου, μόνο το όχημα δεν μπήκε με ένα ψυγείο που μετέφερε. Εστίασε όμως το πρόβλημα στο γεγονός ότι έχει δρομολογηθεί ένα πλοίο που είναι ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη γραμμή των ενδοκυκλαδικών δρομολογίων, αφού δεν είναι τα κατάλληλα για μεταφορά οχημάτων, δεν έχει καμπίνες και το πλήρωμα του πλοίου αντιμετωπίζει πρόβλημα διαμονής κατά τις δυο διανυκτερεύσεις που έχει το πλοίο στην Ανάφη. 
Aκούστε τι λέει ο Δήμαρχος 
 Επιπλέον, ο Ιάκωβος Ρούσσος, επισήμανε και το διαχρονικό πρόβλημα μη έγκαιρης ανάρτησης των δρομολογίων στο διαδίκτυο, αφού αυτή δεν είναι δυνατό να γίνει πριν αυτά εγκριθούν από το Ελεγκτικό, με αποτέλεσμα να αναρτώνται με καθυστέρηση και ο κόσμος να μην μπορεί να κλείσει εισιτήρια για κάποιους προορισμούς, όπως και για την Ανάφη. Αύξηση δεν σημειώνει μέχρι στιγμής ο τουρισμός στην Ανάφη, που είχε έναν μέτριο σε επισκεψιμότητα Ιούλιο, όπως είπε ο δήμαρχος Ανάφης, προσθέτοντας, ότι και ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος προδιαγράφεται ότι θα είναι καλοί μήνες για τον τουρισμό. 

 Μετά και την πρόσφατη λειτουργία της νέας γεώτρησης υπάρχει επάρκεια νερού, αλλά πρόβλημα υπάρχει στον τομέα της καθαριότητας αφού δεν υπάρχει εργαζόμενος για την καθαριότητα στο δήμο Ανάφης, ενώ οι εποχικοί εργαζόμενοι που εγκρίθηκε να προσληφθούν για 8 μήνες, ακόμη δεν έχουν εγκατασταθεί, όπως σημείωσε ο κ. Ρούσσος, λέγοντας ότι το νησί παρόλα αυτά είναι καθαρό με την προσπάθεια να γίνεται εκ των ενόντων.

 Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται η δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου για το νησί, που είναι το τουριστικό καταφύγιο δίπλα στο λιμάνι, προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Ακούστε αναλυτικά τι είπε ο δήμαρχος Ανάφης, Ιάκωβος Ρούσσος

Το έγγραφο διαμαρτυρίας πολιτών της Ανάφης προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής:

 "Κύριε Υπουργέ Το Σάββατο 21/7/2018 το πλοίο ANDROS JET αρνήθηκε την επιβίβαση μικρού επαγγελματικού φορτηγού μεταφοράς τροφίμων από την Σαντορίνη στην Ανάφη. 

Το φορτηγό πραγματοποιεί μια φορά την εβδομάδα αυτό το δρομολόγιο εδώ και πολλά χρόνια. Είχε εκδώσει εισιτήριο όμως το πλοίο δεν του επέτρεψε την επιβίβαση με αποτέλεσμα τα καταστήματα στην Ανάφη να έχουν ελλείψεις σε τρόφιμα.

 Γιατί κ. Υπουργέ επιτρέπεται την εκτέλεση, μη προγραμματισμένων και γνωστοποιημένων εντος ορισμένου χρονικού περιθωρίου και μη αναρτημένων στο διαδίκτυο σε γνωστές ιστοσελίδες πχ viva.gr, openeseas.gr , δρομολογίων; 

 Γιατί κ. Υπουργέ επιδοτείτε ένα πλοίο που δεν επιτρέπει την μεταφορά τροφίμων σε ένα νησί 200 κάτοικων; 

 Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες με ιδία δικαιώματα όπως όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες και είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, γιατί το Υπουργείο σας δεν είναι συνεπές απέναντι μας; 

 Με τιμή (ακολουθούν υπογραφές πολιτών)" 

 Newsroom Cyclades Voice 

Πηγή : 

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...