14 Αυγ 2018

Θετική η γνωμοδότηση της ΡΑΕ για την επιβολή πλαφόν στα καύσιμα στα νησιά

Την επιβολή πλαφόν στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του υγραερίου κίνησης έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε 17 νομούς της χώρας, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, εισηγήθηκε η ΡΑΕ σε θετική γνωμοδότηση της προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας για τη λήψη της πολιτικής απόφασης, η οποία αναμένεται στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας. 

 Το πλαφόν στις τιμές θα ισχύει ως και την επόμενη Κυριακή και η ανώτατη τιμή θα επαναϋπολογίζεται κάθε Παρασκευή με βάση συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο που αναφέρεται στη γνωμοδότησή της ΡΑΕ και θα ισχύει από την αμέσως επόμενη Δευτέρα. Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές, λαμβάνεται υπόψη ότι η διαμόρφωση υψηλών τιμών στα νησιά είναι αποτέλεσμα όχι μόνο του περιορισμένου ανταγωνισμού στις περιοχές αυτές, αλλά και του αυξημένου μεταφορικού κόστους.

 Ας αναφερθεί ότι το πλαφόν θα ισχύσει και για τους νομούς Αρκαδίας, Γρεβενών, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κιλκίς, Λευκάδος, Ρεθύμνης, Ροδόπης , Σάμου, Φωκίδος και Χίου. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχουν ήδη ξεκινήσει την τεχνική εξέταση της προτεινόμενης μεθοδολογίας υπολογισμού του πλαφόν. Οι ανακοινώσεις αναμένονται έως τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας. 

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, αναφέρεται ότι η θετική γνωμοδότηση της ΡΑΕ, που θα λειτουργήσει προς όφελος και άλλων νομών της χώρας, υπήρξε αποτέλεσμα μιας σειράς πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων της Περιφέρειας, με τελευταία αυτήν της από 03.07.2018 επιστολής του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα Εμπορίου Χρήστου Ευστρατίου προς το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης, με την οποία ζητούσε να εξεταστεί ενδεχόμενο επιβολής ανώτατης τιμής πώλησης πετρελαιοειδών στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, διότι οι τιμές διαμορφώνονται σε ύψη που φτάνουν και τα 2 ευρώ σε αρκετά νησιά. 

Πηγή : http://www.naxostimes.gr

to synoro blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...